Här hittar du vår blogg med nyheter och reseberättelser från oss på kontoret, våra reseledare och våra resenärer. En bra plats för information och inspiration inför kommande resor!

Sommarrabatt och fria av- och ombokningar hela 2022!

July 1, 2022 Pontus Wallin

Just nu har vi en fin sommarrabatt för alla som bokar sin nästa resa med oss.

Läs vidare

"Jag ger resan till Jordanien högsta betyg!"

Jan. 14, 2022 Per Engström

Den välfyllda premiärresan till Jordanien, som genomfördes i november månad, blev väldigt lyckad. Här delar två av resans deltagare, Göran Skogsmo och Margareta Gustavsson, med sig av fotografier och från resan.

Läs vidare

Våra bästa boktips för hösten

Aug. 28, 2021 Per Engström

Nu är hösten på ingående och vi kan äntligen resa igen. Här kommer en handfull böcker som vi gillar och som förhoppningsvis kan förgylla hösten och inspirera till nya resor.

Läs vidare

Våra bästa boktips under våren

March 19, 2021 Per Engström

Vårsolen är här och vi kan äntligen börja planera inför nästa resa. Här kommer tips på litteratur som kan förgylla våren i väntan på nästa äventyr. Trevlig läsning!

Läs vidare

"Vi demonstrerar så länge det behövs"

Feb. 12, 2021 Per Engström

Varje morgon i gryningen ger sig Myo ut med en växande skara cyklister för att demonstrera mot militärkuppen i Burma/Myanmar. De möts av applåder och glada tillrop var de än kommer. De kommer att fortsätta demonstrera tills militären backar och friger det demokratiskt valda styret.

Läs vidare

Våra reseledare under pandemin

Dec. 3, 2020 Per Engström

Under pandemin har många av våra reseledare det tufft. Här berättar Eliana, Baro och Geri om hur de har klarat sig under krisen.

Läs vidare

Vart vill du resa under 2021?

Sept. 25, 2020 Per Engström

Vi är i full gång med att producera nya resor inför 2021. Men vi är väldigt nyfikna på vad du vill ha. Vilka destinationer eller länder skulle du vilja resa till under nästa år? Vad saknar du i vårt nuvarande utbud?

Läs vidare

Våra bästa boktips i höst

Sept. 2, 2020 Per Engström

Världen är snart redo att utforska igen. Men under tiden får vi passa på att resa i sinnet. Vi på Läs & Res delar här med oss av sex favoritböcker som kan stilla ressuget nu när hösten är på ingående.

Läs vidare

Great Himalayan Trail - Storm i paradiset

Oct. 29, 2014 Christian Jutvik

Läs om Christians spektakulära vandring och dess snöpliga slut.

Läs vidare