Här hittar du vår blogg med nyheter och reseberättelser från oss på kontoret, våra reseledare och våra resenärer. En bra plats för information och inspiration inför kommande resor!

"Man kan sitta där i timmar och fascineras av olika nyanser av rödbrun sand"

Foto: Tomas Rindå
4 december 2023 Olga Shadura

Från magiska sanddyner till möten med lokalbefolkningen – ett samtal med Tomas Rindå om hur oktoberresan till Namibia blev så mycket mer än bara en resa.

Läs vidare

"Under resan bidrog vi till en ökad hållbarhet"

29 augusti 2023 Per Engström

Conny var med på vår resa genom Costa Rica i december 2022. Här delar han med sig av fantastisk bilder och kloka tankar kring resan samt kring hållbart resande.

Läs vidare

Lyckad premiärresa genom Sápmi

3 april 2023 Per Engström

Under sommaren 2022 genomförde vi vår första resa genom Sápmi. Det blev en väldigt intressant och uppskattad resa där boendet i kåta, kalvmärkningen, resan på Inlandsbanan, midnattssolen och besöket i Jokkmokk var några av höjdpunkterna.

Läs vidare

Sommarrabatt och fria av- och ombokningar hela 2022!

1 juli 2022 Pontus Wallin

Just nu har vi en fin sommarrabatt för alla som bokar sin nästa resa med oss.

Läs vidare

"Jag ger resan till Jordanien högsta betyg!"

14 januari 2022 Per Engström

Den välfyllda premiärresan till Jordanien, som genomfördes i november månad, blev väldigt lyckad. Här delar två av resans deltagare, Göran Skogsmo och Margareta Gustavsson, med sig av fotografier och från resan.

Läs vidare

Våra bästa boktips för hösten

28 augusti 2021 Per Engström

Nu är hösten på ingående och vi kan äntligen resa igen. Här kommer en handfull böcker som vi gillar och som förhoppningsvis kan förgylla hösten och inspirera till nya resor.

Läs vidare

Våra bästa boktips under våren

19 mars 2021 Per Engström

Vårsolen är här och vi kan äntligen börja planera inför nästa resa. Här kommer tips på litteratur som kan förgylla våren i väntan på nästa äventyr. Trevlig läsning!

Läs vidare

"Vi demonstrerar så länge det behövs"

12 februari 2021 Per Engström

Varje morgon i gryningen ger sig Myo ut med en växande skara cyklister för att demonstrera mot militärkuppen i Burma/Myanmar. De möts av applåder och glada tillrop var de än kommer. De kommer att fortsätta demonstrera tills militären backar och friger det demokratiskt valda styret.

Läs vidare

Våra reseledare under pandemin

3 december 2020 Per Engström

Under pandemin har många av våra reseledare det tufft. Här berättar Eliana, Baro och Geri om hur de har klarat sig under krisen.

Läs vidare

Vart vill du resa under 2021?

25 september 2020 Per Engström

Vi är i full gång med att producera nya resor inför 2021. Men vi är väldigt nyfikna på vad du vill ha. Vilka destinationer eller länder skulle du vilja resa till under nästa år? Vad saknar du i vårt nuvarande utbud?

Läs vidare