Kom och träffa oss!

Har du funderingar om kommande resor eller vill du bara komma förbi och prata gamla reseminnen över en kopp kaffe? Hör av dig till oss och kom gärna förbi vår butik på Södermalm i Stockholm. Vi som arbetar på kontoret är Pontus, Elisabeth, Per, Jonathan och Olga. Välkommen in!

Pontus.JPG
Pontus Wallin

VD och ägare av Läs & Res. Pontus brinner för resande utanför de ordinarie turistkartorna. Reser gärna till Afrika, men har även rest mycket i Asien, Latinamerika, Östeuropa och Kaukasus. Pontus har besökt drygt 120 länder och har en stor förkärlek till de svenska fjällen.

Elisabeth Gustafsson
Elisabeth Gustafsson

Elisabeth är reseproducent med ansvar för våra resor till Latinamerika och Japan. Hon har rest mycket i Latinamerika, Afrika och Sydostasien. Tidigare har hon jobbat fyra år på barnrättsorganisationen Plan. Elisabeth har en examen i statsvetenskap med inriktning på Latinamerika. Talar spanska och älskar att dansa kubansk salsa. Föräldraledig till och med mars 2020.

rickshaw beskuren.jpg
Per Engström

Per är reseproducent med ansvar för våra resor till Asien och Europa. Han har rest mycket i Asien, Nordafrika och Latinamerika. Utbildad fotograf och journalist. Läst Centralasien- och Sydasienkunskap. Per har en stor förkärlek till Indien och talar hindi och tibetanska. Inbiten friluftsentusiast.

Jonathan i Lalibela - Etiopien.jpg
Jonathan Österlund

Jonathan är reseproducent med ansvar för våra resor till Afrika. Han har rest och arbetat i stora delar av Afrika, från Senegal till Sydafrika. Han har ett gediget intresse för hållbar turism och har arbetat med utvecklingsfrågor, mänskliga rättigheter och kulturutbyten i flera länder i Afrika. Jonathan har en examen i globala utvecklingsstudier och afrikanska studier samt även en examen i mänskliga rättigheter. Det är entreprenörskapet i byar samt närheten till djur och natur som ger Jonathan energi att fortsätta utforska den fascinerande afrikanska kontinenten.

Olga.jpg
Olga Shadura

Olga är reseproducent med ansvar för våra resor till Ryssland, Östeuropa, Kaukasus samt Central- och Östasien. Olga kommer ursprungligen från Minsk i Vitryssland. Hon är utbildad språkvetare och har ett stort intresse för fotografi. Olga fascineras och inspireras av andra människor. Möten med dem brukar avspeglas i hennes fotografier. Tidigare har Olga arbetat med demokratifrågor och varit radioreporter.

Christian Jutvik 3
Christian Jutvik

Reste landvägen till Indien 1969 och har därefter omvärlden och resande för att upptäcka och lära som centrala intressen. Undervisat i sociologi. Efter två år för Sida i Bangladesh grundade han Läs & Res 1979. Hemma trivs han bäst i skogen och i trädgården. Idag föreläsare, skribent och rådgivare.