Gradering
Varierande
Resa med viss fysisk aktivitet
Dagar
22
Pris
16 800 kr
Resedatum
2018
26 december - 16 januari Bekräftad
Börjar:2018-12-26 i Mexico City.
Avslutas:2019-01-16 i Cancún.
Reslängd:22 dagar
Deltagare:4 - 16
Lediga platser:2 platser kvar
Bekräftad:Ja, du kan boka ditt flyg
Pris:16 800 kr
Enkelrumstillägg:4 000 kr
2019
20 mars - 10 april
Börjar:2019-03-20 i Mexico City.
Avslutas:2019-04-10 i Cancún.
Reslängd:22 dagar
Deltagare:5 - 16
Lediga platser:Fler än åtta
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:17 800 kr
Enkelrumstillägg:4 000 kr
2019
26 december - 16 januari
Börjar:2019-12-26 i Mexico City.
Avslutas:2020-01-16 i Cancún.
Reslängd:22 dagar
Deltagare:5 - 16
Lediga platser:Fler än åtta
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:17 800 kr
Enkelrumstillägg:4 000 kr
2020
11 mars - 1 april
Börjar:2020-03-11 i Mexico City.
Avslutas:2020-04-01 i Cancún.
Reslängd:22 dagar
Deltagare:5 - 16
Lediga platser:Fler än åtta
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
2020
28 december - 18 januari
Börjar:2020-12-28 i Mexico City.
Avslutas:2021-01-18 i Cancún.
Reslängd:22 dagar
Deltagare:5 - 16
Lediga platser:Fler än åtta
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg

Resan tar dig från världsmetropolen Mexico City till flamingokolonier vid Karibiska havet. Mexikos mångtusenåriga historia gör sig påmind överallt - tempel och pyramider från azteker och maya, spansk kolonialarkitektur och revolutionens Zapata. Du får även chansen att bekanta dig med vardagslivet i bergen runt Oaxaca och koppla av vid Stilla havet.

Resedetaljer

DagProgram
1-2 Mexico City
3-5 Kolonialstaden Oaxaca
6-8 Vandring i Sierra Norte
9-12 Puerto Ángel vid Stilla Havet
13-14 San Cristóbal
15-17 Mayaruinen Palenque
18-19 Celestún vid Karibiska havet
20-21 Valladolid och cenotes
22 Cancún - resan avslutas
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (2 nätter på nattbuss och 2 nätter i 4 bäddsstuga i bergen)
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (valsafari vid Stilla havskusten, utflykt för att se flamingos i Celestún, utflykt till en cenote utanför Valladolid)
 • Inträde, guide och rundtur i Palenque
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • En dagstripp utanför Mexico City ligger Teotihuacan, en arkeologisk plats som en gång hade 200 000 invånare.
Resplan dag för dag
Mexiko

Dag 1-2 Mexico City

Samling på vårt hotell. Mexico City är, med över 20 miljoner invånare, en av världens största städer. Men låt dig inte skrämmas av stadens storlek, det är en stad med många lugna områden och otaliga attraktioner. Staden ligger på samma plats som aztekernas huvudstad Tenochtitlan låg och är rik på historia. Det finns även många spännande utflyktsmål i närheten, bland annat konstnären Frida Kahlos mysiga förort Coyoacan och de flytande trädgårdarna i Xochimilco. Man kan också göra en utflykt till den storslagna pyramid-staden Teotihuacán, kanske världens största stad för 2000 år sedan.

Alla älskar mexikansk mat. Smaka på rostade gräshoppor på marknaden i Oaxaca

Dag 3-5 Kolonialstaden Oaxaca

Buss till Oaxaca som är en av Mexikos vackraste och charmigaste kolonialstäder och huvudort i en region med 16 levande språk. Här får du möjlighet att utforska den kringliggande dalen med sina tusenåriga ruiner och färgsprakande marknader. Oaxaca är berömt över hela Mexiko för sitt hantverk och sin matlagning.

Gatumat i Oaxaca

Dag 6-8 Vandring i Sierra Norte

I bergen utanför Oaxaca, Sierra Norte, vandrar du längs floder och majsfält och genom skog täckt av skägglav. Här har ursprungsfolken startat ett ekoturistprojekt för att bevara den unika miljön och samtidigt skapa en inkomstkälla. Sierra Nortes 400 000 hektar kontrolleras av ursprungsfolken Zapotec och Chinantec. I bergen finns sju olika typer av skog, 500 fågelarter och Mexikos alla sex kattdjur. Du övernattar i stugor i byar och får möjligheten att bekanta dig med livet på den mexikanska landsbygden och det mexikanska bastubadet. Efter trekkingen den tredje dagen återvänder gruppen till Oaxaca för övernattning.

Dag 9-12 Puerto Ángel vid Stilla Havet

Buss rakt söderut till Stilla Havet. Du bor i fiskebyn Puerto Ángel, som ligger vackert i en liten vik omringad av berg. Orten grundades 1850 och dess hamn fungerade för att skeppa iväg regionens kaffe och virke. Idag lever dess invånare främst på fiske men även på turism. Orten är en del av vad som kallas för "Oaxacas riviera". Du kan göra upptäcktsfärder i omgivningarna eller med snorkel bekanta dig med världen under havsytan, det är inte långt ut till korallreven. En av dagarna gör du en utflykt och spanar efter valar.

Stillahavskusten bjuder på vacker natur och sköna bad

Dag 13-14 San Cristóbal

Många resenärer anser att San Cristóbal de las Casas i delstaten Chiapas är den trevligaste staden i hela Mexiko. Staden blev känd för världen när Subcomandante Marcos ledde ett uppror mot regeringen för att förbättra ursprungsfolkens levnadsvillkor i mitten av 90-talet. Du kan upptäcka staden till fots och besöka byar i bergen runtomkring.

Den trevliga staden San Cristóbal

Dag 15-17 Mayaruinen Palenque

Mitt inne i den tropiska regnskogen hittar du den kanske vackraste mayaruinen av dem alla - Palenque. Mäktiga ruiner som kittlar din fantasi och vittnar om mayakulturens arkitektur, vetenskap och konst. Palenque ligger i en nationalpark och en av dagarna kan du besöka något av vattenfallen.

Mayaruinen Palenque

Dag 18-19 Celestún vid Karibiska havet

Framme vid Karibiska havet bor du i den lilla fiskebyn Celestún på Yucatánhalvöns nordöstra spets. Byn är mest känd för naturreservatet Ría Celestún, där man under decemberresan kan se stora kolonier av rosa flamingos och andra flyttfåglar. En av dagarna gör du en båtutflykt för att upptäcka kustvegetationen och djurlivet.

Rosa flamingos i Ría Celestún

Dag 20-21 Valladolid och cenotes

Valladolid, mitt på Yucatánhalvön, är en typisk småstad med välbevarad arkitektur. I området runt staden ligger flera mayaruiner och säregna vattenfyllda underjordiska grottor, där man kan ta ett svalkande dopp.

Cenotes på Yucatánhalvön

Dag 22 Cancún - resan avslutas

Buss till massturismens Cancún där resan avslutas. Vilken kontrast! Hemresan kan påbörjas tidigast kl 16.

Reseledare
Alma Ugarte Pérez
Alma Ugarte Pérez

Född 1987 i delstaten Puebla och bor numera i Mexico City. Alma har studerat internationella relationer och arbetar med mänskliga rättigheter i Mexiko. Alma älskar att resa och lära känna människor från olika kulturer. Hon vill visa våra resenärer det Mexiko som inte visas på nyheterna, ett solidariskt och vänligt land. Ledde sin första resa för oss i december 2017.

Övrig information om resan

Flyg

Om du köper ditt flyg så att du mellanlandar i USA behöver du inget visum men ett intyg genom Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Ditt ESTA är giltigt under 2 år (om du inte byter pass). Det finns flera bluffsidor där man kan ansöka om ESTA, där priset är 89 USD. Det rätta priset är 14 USD och rätt sida kommer du till genom att klicka här!

OBS! Alla resenärer från länder som ingår i USAs Visa Waiver Programme (t ex Sverige) och som har besökt Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1.3 2011 måste ansöka om vanligt visum till USA (inte ESTA). Se till att du har minst 3 timmar mellan dina flyg om du ska resa via USA då köerna till säkerhetskontrollerna kan vara väldigt långa. Du behöver även hämta ut och checka in ditt bagage.

Om du mellanlandar i Kanada behöver du ett eTA (Electronic Travel Authorization). Det kostar 7 kanadensiska dollar och du ansöker om det genom att klicka här!

Boende

Under resan till Mexiko kan enkelrum erbjudas 17 av resans 21 nätter. Under dagarna i Sierra Norte bor du två nätter i en stuga, som vanligtvis delas av fyra personer. Två nätter under resan spenderas på nattbuss.

Ytterligare restips inför en resa till Mexiko hittar du här.

Du som bokar en resa med oss till Mexiko kommer senare att få ytterligare information inför just din resa.

Du hittar även generell reseinformation under menyalternativet Att resa med oss.