En resa till Mexiko är en fantastisk upplevelse för alla som är intresserade av natur, kultur och historia. Landets mångtusenåriga historia gör sig påmind överallt, i tempel, ruiner och pyramider från azteker och maya till kolonialstäder som Oaxaca. Följ med på en resa till Mexiko med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Mayaruinen Palenque
Läs mer om resan
Mexiko

Mexiko

Mars, december

Upptäck en färgstark kultur

22 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Svenska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Mexiko. Samma villkor gäller för norrmän och danskar. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta Mexikos ambassad för information. Ett så kallat turistkort fylls i på flygplanet före ankomsten till Mexiko. Turistkortets längd bestäms av immigrationsmyndigheten vid inresan (vanligen efter informationen i flygbiljetten). OBS! Du måste spara turistkortet under hela vistelsen.

Ekonomi på resan


Valutan i Mexiko heter Peso (MXN). Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer. Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Om du väljer enkla restauranger som lokalbefolkningen går till kan du räkna med att spendera cirka 140 kronor om dagen.