Gradering
Varierande
Resa med viss fysisk aktivitet
Dagar
17
Resedatum
Pris
27 500 kr
2024
16 oktober
- 1 november
Bekräftad
Börjar:2024-10-16 i Lima.
Avslutas:2024-11-01 i Lima.
Reslängd:17 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Ja, du kan boka ditt flyg
Pris:27 500 kr
2025
21 mars
- 6 april
Börjar:2025-03-21 i Lima.
Avslutas:2025-04-06 i Lima.
Reslängd:17 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:Ring för pris
Boka-tidigt-rabatt:- 500 kr
2025
27 juni
- 13 juli
Börjar:2025-06-27 i Lima.
Avslutas:2025-07-13 i Lima.
Reslängd:17 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:Ring för pris
Boka-tidigt-rabatt:- 500 kr
2025
22 oktober
- 7 november
Börjar:2025-10-22 i Lima.
Avslutas:2025-11-07 i Lima.
Reslängd:17 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:Ring för pris
Boka-tidigt-rabatt:-1 000 kr

Upplev det bästa av Peru! Du utforskar naturreservatet Tambopata i Amazonas, med apor, kajmaner och arapapegojor. I Anderna utgår du från Cusco och vandrar sista delen till Aguas Calientes vid Machu Picchu. En av höjdpunkterna blir de dagar du bor i en Quechuaby. En annan pärla är Titicacasjön med sina flytande öar av vass och en fantastisk textiltradition.

Resedetaljer

DagProgram
1 Lima
2-4 Amazonas
5-6 Cusco
7-8 Vandring till Machu Picchu
9-10 Cusco - världens centrum
11-12 Bo i en Quechuaby
13 Puno
14 Besök i en Aymaraby
15 Titicacasjön
16-17 Lima
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (1 natt i Quechuaby)
 • Mat under vistelsen i byarna och på lodgen i Amazonas
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (besök till Machu Picchu, besök i Quechuaby, besök i Aymaraby, utflykt till öar i Titicacasjön, alla aktiviteter vid djungellodgen Tambopata)
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
Resplan dag för dag
Peru

Dag 1 Lima

Samling på vårt hotell i Lima. Passa på och besök ett av Limas kända museer, exempelvis Guldmuseet.

Barranco - Limas Bohemiska Hjärta

Dag 2-4 Amazonas

Flyg till Puerto Maldonado där du fortsätter med båt uppför floden till sjön Sandoval i Tambopata naturreservat. Med djungellodgen som utgångspunkt gör du kortare vandringar i regnskogen för att komma nära växt- och djurlivet. Du gör utflykter med båt på sjön för att spana efter djur. Området är mycket fågelrikt med bland annat papegojor, hoatzin, tukaner och hägrar. Här finns också apor, fladdermöss, jätteuttrar, sköldpaddor och fyra sorters kattdjur; jaguar, puma, ozelot och margay. På kvällsturerna kan du spana efter kajmaner.

Röd vrålapa i Amazonas

Dag 5-6 Cusco

Njut av det vackra landskapet under den långa bussresan genom djungeln och upp i bergen till inkacivilisationens huvudstad Cusco, dit du anländer på kvällen. Du bor i San Blas, ett lugnt och trevligt område bara några minuters gångavstånd från centrala Cusco, med en fantastisk utsikt över Cuscodalen. Cusco ligger på 3400 meters höjd och du har en fri dag att strosa runt i den spännande staden och anpassa dig till höjden.

Inkahuvudstaden Cusco

Dag 7-8 Vandring till Machu Picchu

Du åker buss fyra timmar och sedan väntar en 12 km lång vandring längs en gammal Inkaled. Du vandrar längs järnvägen och passerar exotiska träd på väg till byn Aguas Calientes, där du övernattar. Byn är känd för sina heta källor men framför allt för sin närhet till den gamla inkastaden Machu Picchu. Denna mytomspunna plats är känd som den "förlorade staden" eftersom de spanska kolonisatörerna aldrig lyckades hitta den. På 2200 meters höjd går du uppför trappor, vandrar längs välbevarade terrasser, genom gränder samt besöker olika tempel. Läget och den magnifika utsikten gör besöket oförglömligt.

Vandring till Aguas Calientes
Machu Picchu

Dag 9-10 Cusco - världens centrum

Från denna världens navel utstrålade radier som delade upp inkariket i fyra regioner, därav namnet: Tawantinsuyo - "De fyra hörnens rike". Du har nu två fria dagar att upptäcka Cusco. Staden är full av museer, färgstarka marknader och restauranger där du kan prova på allt som det andinska köket har att erbjuda: lamakött, quinoa, starka såser och potatis i alla dess former. Du kan även besöka olika arkeologiska platser kring staden; Soltemplet, den kolossala ruinen Sacsayhuaman samt de ceremoniella templen i Q'enqo och Tambomachay. Besök den heliga inkadalen "Urubamba", med flera historiska platser såsom inkafästningen i Pisac eller den historiska staden Ollantaytambo.

Andernas dramatiska landskap

Dag 11-12 Bo i en Quechuaby

Under två dagar bor du i en Quechuaby där du upplever hur lokalbefolkningen på landsbygden i Anderna lever. Byborna tar hand om dig och visar dig sin kultur och sin jordbrukstradition. Bygemenskapen är mycket viktig och mycket av arbetet i byn bedrivs fortfarande kollektivt. Du kommer också till en skola i byn och får möjlighet att interagera med eleverna. Bybesöket upplevs bland majoriteten av våra resenärer som det bästa under hela resan! På eftermiddagen dag 12 återvänder du till Cusco för övernattning.

Bybesök i Anderna

Dag 13 Puno

Med buss över högplatån Altiplano på 4000 meters höjd till Puno vid vackra Titicacasjön. Längs vägen betar flockar med lamor och alpackor och i bakgrunden ser du snöklädda berg.

Vackra vyer på ön Taquile

Dag 14 Besök i en Aymaraby

Den här dagen lär du känna byn Atuncolla och en ny familj. Familjerna bor i traditionella lerhus och lever fortfarande enligt gamla traditioner. Ta del av det dagliga livet och medverka i olika hantverksaktiviteter. Byn omges av ett vackert landskap, i närheten av lagunen Umayo. Du återvänder till Puno på kvällen för övernattning på hotellet.

På besök i by nära Puno

Dag 15 Titicacasjön

Du beger dig ut på Titicacasjön, världens högst belägna navigerbara sjö, på 3812 meter över havet, och även Sydamerikas största insjö. Du besöker Urosfolket som lever på flytande vassöar. Deras sätt att bygga båtar av vass inspirerade Thor Heyerdahl i hans expeditioner med Kon-Tiki. Därefter åker du båt vidare till ön Taquile med sin speciella textiltradition, där männen stickar och kvinnorna väver. På kvällen övernattar du på hotellet i Puno.

By vid Titicaca. Ann-Margreth Löthman

Dag 16-17 Lima

Flyg till Lima, där resan avslutas dag 17.

Reseledare
Eliana Baltazar
Eliana Baltazar Har lett våra resor sedan 2005. Arbetar som djungelguide i Manu och har läst ekoturism på universitetet. Engagerad i skydd av både natur och traditionell kultur.
"Many places in the world are probably beautiful, but I have to be honest, Peru is the best!"
Övrig information om resan

Flyg

Om du köper ditt flyg så att du mellanlandar i USA behöver du inget visum men ett intyg genom Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Ditt ESTA är giltigt under 2 år (om du inte byter pass). Det finns flera bluffsidor där man kan ansöka om ESTA, där priset är 89 USD. Rätt sida kommer du till genom att klicka här!

OBS! Alla resenärer från länder som ingår i USAs Visa Waiver Programme (t ex Sverige) och som har besökt Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1.3 2011 måste ansöka om vanligt visum till USA (inte ESTA). Se till att du har minst 3 timmar mellan dina flyg om du ska resa via USA då köerna till säkerhetskontrollerna kan vara väldigt långa. Du behöver även hämta ut och checka in ditt bagage.

Om du mellanlandar i Kanada behöver du ett eTA (Electronic Travel Authorization). Du ansöker om det genom att klicka här!

Boende

Enkelrum kan erbjudas 12 av resans 16 nätter. Under byvistelsen och regnskogsvistelsen är det svårt att ordna enkelrum. I Quechuabyn övernattar du tillsammans med gruppen i en skolsal som vi får låna eller hemma hos familjer.