Gradering
Lugnare
Resa utan större fysisk aktivitet
Dagar
15
Pris
15 400 kr
Resedatum

På denna resa kan du välja att lägga till 5 dagar i Galápagos, resan slutar då dag 20 istället för dag 15. Ange i bokningsformuläret om du vill ha tillägget för dagarna i Galapagos. För denna del gäller särskilda villkor. Dessa villlkor skickas ut tillsammans med fakturan för anmälningsavgiften.

2019
4 februari - 18 februari
Börjar:2019-02-04 i Guayaquil.
Avslutas:2019-02-18 i Quito.
Reslängd:15 dagar
Deltagare:4 - 16
Lediga platser:Fler än åtta
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:15 400 kr
Enkelrumstillägg:3 900 kr
Avslut med tillägg:2019-02-23 i Guayaquil.
Tillägg:20 800 kr
2019
28 oktober - 11 november
Börjar:2019-10-28 i Guayaquil.
Avslutas:2019-11-11 i Quito.
Reslängd:15 dagar
Deltagare:4 - 16
Lediga platser:Fler än åtta
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Avslut med tillägg:2019-11-16 i Guayaquil.
2019
25 november - 9 december
Börjar:2019-11-25 i Guayaquil.
Avslutas:2019-12-09 i Quito.
Reslängd:15 dagar
Deltagare:4 - 16
Lediga platser:Fler än åtta
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Avslut med tillägg:2019-12-14 i Guayaquil.

Ecuador är ett mångfacetterat land där skillnaden mellan olika regioner är stor. Känn historiens vingslag i Quito och Cuenca, njut av heta källor i Anderna, upplev vardagen tillsammans med familjer i Amazonas och koppla av vid Stillahavskusten. Du kan även välja att lägga till Galápagosöarna! Här ruvar fåglarna på ägg mitt på stigen, havsleguanerna sträcker slött ut sig på stenarna och sjölejonen leker bredvid dig i vattnet.

Resedetaljer

DagProgram
1 Guayaquil
2-4 Nationalparken Machalilla vid Stilla havet
5-7 Cuenca och Ingapirca
8-9 Heta källor och vattenfall i Baños
10-12 Djungelaktiviteter och boendet Runa Huasi
13-15 Quito - ett världsarv
1-14 Samma resplan som den ordinarie resan
15 Flyg till Galápagos
16-19 Närkontakt med djur
20 Guayaquil
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (3 nätter i stuga med 2, 3 och 4 bäddsrum i Amazonas)
 • Alla måltider under vistelsen i Runa Huasi (Amazonas)
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (alla aktiviteter under vistelsen i Runa Huasi i Amazonas)
 • Transport och entréavgift till Ingapircaruinerna
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan

Vid tillägg av Galápagos ingår även:

 • På turen i Galápagos bor du i båt där hytterna är för två personer
 • Entréavgiften till Galápagos Nationalpark.
 • Mat och dryck (ej alkohol) på båten i Galápagos.
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen

För dig som även åker till Galápagos:

 • Observera att snorkelutsrustning inte ingår i resans pris men finns att hyra på båten under dagarna i Galápagos.
Resplan dag för dag
Ecuador

Lägg till Galápagos på din resa!

Resan till Ecuador är 15 dagar men går att förlänga till 20 dagar om du även vill boka in turen till Galápagos.

Det finns gott om sjölejon

Dag 1 Guayaquil

Samling på hotellet i hamnstaden Guayaquil. Strosa runt i de gamla delarna av staden, besök katedralen eller hantverksmarknaden.

Staden Guayaquil har Ecuadors största hamn

Dag 2-4 Nationalparken Machalilla vid Stilla havet

Buss till byn Las Tunas vid Stilla havet, intill nationalparken Machalilla. I parken kan du göra en rad utflykter, rid eller vandra genom området och iaktta dess olika typer av regnskogar eller besök det charmiga museet med föremål från Manteñokulturen. Du kan åka ut till ön "Isla de la Plata" som är folktom men har ett rikt fågelliv. De vackra stränderna i nationalparken är väl värda ett besök.

Dag 5-7 Cuenca och Ingapirca

Med buss från Stillahavskusten till Anderna, till Ecuadors tredje största stad Cuenca, med dess välbevarade koloniala stadskärna. De gamla byggnaderna och kyrkorna är numera världsarvsklassade av Unesco och du har gott om tid att lära känna staden. En av dagarna besöker du de viktigaste och största Inkaruinerna i Ecuador; Ingapircaruinerna. Dessa är belägna ungefär en timme norr om Cuenca, på 3200 meters höjd. Här lär du dig om Ecuadors historia; ursprungsfolket Cañaris traditioner samt invasionen av Inkaarmén och senare spanjorerna.

Dag 8-9 Heta källor och vattenfall i Baños

Buss från Cuenca upp till den trevliga lilla staden Baños, vid foten av vulkanen Tungurahua, på gränsen mellan Anderna och Amazonas. Här finns det tid för sköna bad i varma källor, vandringar, rid- och cykelturer. Passa även på att smaka den lokala sötsaken melcocha som görs av sockerrör och är populär över hela Ecuador.

Dagsvandring i Anderna

Dag 10-12 Djungelaktiviteter och boendet Runa Huasi

Nu lämnar du Anderna och beger dig med buss till Tena i Amazonas. Med hjälp av en motordriven kanot längs floderna Napo och Arajuno når du de enkla stugorna vid flodkanten, som blir ditt hem de kommande nätterna. Det lilla stugområdet och samhällsprojektet Runa Huasi drivs av 16 lokala Quichua-familjer och en av dagarna besöker du en av familjerna och lär dig om deras medicinalväxter, jakt-, fiske- och odlingstraditioner. Passa på att smaka den traditionella drycken chicha. Du upptäcker djungeln genom vandringar med lokala guider.

Middag i djungeln

Dag 13-15 Quito - ett världsarv

Dag 13 lämnar du Runa Huasi med kanot och sedan buss. Resan går genom ett vackert landskap upp till Quito, som ligger på 2850 meters höjd, vilket gör den till världens näst högst belägna huvudstad. Quitos äldre delar har några av kontinentens bäst bevarade spanska kolonialhus och finns med på Unescos världsarvslista, passa på att strosa runt i de gamla kvarteren. Du kan även åka till ekvatorlinjen, "jordens mittpunkt" och varför inte göra ett besök i den botaniska trädgården. Här avslutas resan.

Quito är världens näst högst belägna huvudstad

Dag 1-14 Samma resplan som den ordinarie resan

Resplanen för dagarna i Galápagos kommer att variera från resa till resa på grund av olika scheman. Vilka öar som får besökas vilka år bestäms av nationalparken. Följande resplan kan därför komma att ändras, inte i antal dagar utan rörande vilka öar som besöks.

Med sand i morrhåren

Dag 15 Flyg till Galápagos

Ca 1 000 km ut till havs ligger Ecuadors största turistattraktion Galápagos, som består av 19 öar och som finns på världsarvslistan sedan 2001. Du landar på ön Baltra och tar dig sedan till båten som kommer att vara ditt hotell under din Galápagosvistelse. Båten gör strandhugg på olika öar. Rutterna skiftar, och nationalparken bestämmer vilka öar som får besökas, vilket gör att exakt rutt ändras från år till år. Vanligtvis besöker man ett flertal av följande öar: Isla Isabela, Isla Rabida, Caleta Tortuga Negra, Isla Santa Cruz, Isla Mosquera, Isla Santiago och Isolote Fernandina.

Landleguan

Dag 16-19 Närkontakt med djur

Vulkanöarna formades för åtta miljoner år sedan. Flora och fauna är till stor del endemiskt tack vare öarnas isolerade läge. Studiet av de olika arterna av finkar var grunden när Charles Darwin utvecklade sin evolutionsteori. Ingen annanstans i världen kan man komma så nära djur utan att de flyger eller springer iväg. Du kan stå en halv meter ifrån ett sjölejon utan att det bryr sig eller varför inte simma med dem? Öarna är framförallt kända för jättesköldpaddorna. De finns bl a på öarna Santa Cruz, Isabela och Santiago. Landleguaner finns bl a på Santa Cruz och Isabela. Galápagospingviner ser man på Isabela, Fernandina och Santiago. Havsleguaner och sjölejon finns på alla öar. Den blåfotade sulan häckar i princip överallt. Mer detaljerad information om de olika öar som besöks samt Galápagos flora och fauna finns i resplanen på engelska. Dag 19 går flyget till Guayaquil, dit du anländer på eftermiddagen.

Djuren på Galapagos är inte rädda för människor

Dag 20 Guayaquil

Resan avslutas i Guayaquil och inga aktiviteter är inplanerade denna dag, vilket betyder att du kan boka din biljett hem så tidigt du önskar.

Reseledare
Samuel Cordova
Samuel Córdova
Född 1975 i Ambato och bor sedan år 2000 i Quito. Samuel har en utbildning som kommunikatör och har arbetat som nyhetsreporter på tv och med internationellt studentutbyte med Kanada. Samuel har arbetat som reseledare för Läs & Res sedan 2003. Han njuter av att resa, dela med sig av Ecuadors kultur och visa upp de fyra regioner som gör Ecuador till ett världens mest spännande länder; Anderna, Amazonas, Galápagos och Stilla Havskusten. Samuel är stolt över att visa upp sitt lands rikedomar, i form av dess varierande natur, olika etniska grupper och gastronomi.

"Jag har turen att arbeta samtidigt som jag känner mig som en del av gruppen under mina resor med Läs & Res resenärerna. Jag njuter av att vandra i bergen, beskåda solnedgången vid Stilla Havet, variationen av djur och mäktiga floder i Amazonas och självklart möjligheten att simma med sjölejonen i Galápagos!"
Övrig information om resan

Flyg

Om du köper ditt flyg så att du mellanlandar i USA behöver du inget visum men ett intyg genom Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Ditt ESTA är giltigt under 2 år (om du inte byter pass). Det finns flera bluffsidor där man kan ansöka om ESTA, där priset är 89 USD. Det rätta priset är 14 USD och rätt sida kommer du till genom att klicka här!

OBS! Alla resenärer från länder som ingår i USAs Visa Waiver Programme (t ex Sverige) och som har besökt Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1.3 2011 måste ansöka om vanligt visum till USA (inte ESTA). Se till att du har minst 3 timmar mellan dina flyg om du ska resa via USA då köerna till säkerhetskontrollerna kan vara väldigt långa. Du behöver även hämta ut och checka in ditt bagage.

Om du mellanlandar i Kanada behöver du ett eTA (Electronic Travel Authorization). Det kostar 7 kanadensiska dollar och du ansöker om det genom att klicka här!

Boende

Under Ecuadorresan kan enkelrum erbjudas 11 av resans 14 nätter. Under boendet i Amazonas finns rum för 2, 3 och 4 personer. Antalet personer i varje rum beror på gruppens storlek.

Vid tillägg av Galápagos


På turen i Galápagos bor du i båt där hytterna är för två personer.

Hälsa

Hög höjd

Under delar av den här resan kommer du att vistas på hög höjd. Det är vanligt att man under början av höghöjdsvistelsen lätt blir andfådd, känner sig trött, får huvudvärk och har svårt att sova. Det är viktigt att ta det lugnt och lyssna på kroppens signaler under de första dagarna på hög höjd. Oftast försvinner dessa symptom efter några dagar. Det finns en rad saker du kan göra för att underlätta kroppens anpassning:

 • Undvik tung mat och ät lite och ofta istället för mycket och sällan.
 • Drick rikligt med vatten men undvik alkohol.
 • Överansträng dig inte och se till att vila när du känner dig trött.
 • Värktabletter kan hjälpa mot lindriga symptom

I sällsynta fall kan höjdsjukan förvärras. För information om detta bör du kontakta en läkare. Benägenheten att utveckla höjdsjuka är mycket individuell och har inget samband med fysisk kondition eller ålder hos i övrigt friska personer. Personer med avancerad blodbrist, kärlkramp, hjärtbesvär, nedsatt lungfunktion samt vissa ärftliga blodsjukdomar bör kontakta en läkare innan de utsätter sig för de risker som höga höjder kan medföra. De som dock har störst risk att råka illa ut i samband med höga höjder är de personer som förnekar tidiga symptom av höjdsjuka och inte lyssnar på sin kropps signaler.