Gradering
Lugnare
Resa utan större fysisk aktivitet
Dagar
20
Resedatum
Pris
41 300 kr
2023
29 december - 17 januari Bekräftad
Börjar:2023-12-29 i Quito.
Avslutas:2024-01-17 i Guayaquil.
Reslängd:20 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser:Fåtal platser
Bekräftad:Ja, du kan boka ditt flyg
Pris:41 300 kr
2024
31 oktober - 16 november
Börjar:2024-10-31 i Quito.
Avslutas:2024-11-16 i Guayaquil.
Reslängd:17 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:42 700 kr
Boka-tidigt-rabatt:- 700 kr
2024
22 december - 7 januari
Börjar:2024-12-22 i Quito.
Avslutas:2025-01-07 i Guayaquil.
Reslängd:17 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:43 500 kr
Boka-tidigt-rabatt:- 700 kr

Ecuador är ett mångfacetterat land där skillnaden mellan olika regioner är stor. Känn historiens vingslag i Quito och Cuenca, njut av heta källor i Anderna, upplev vardagen tillsammans med familjer i Amazonas och koppla av vid Stillahavskusten. Sist men inte minst besöker du Galápagosöarna! Här ruvar fåglarna på ägg mitt på stigen, havsleguanerna sträcker slött ut sig på stenarna och sjölejonen leker bredvid dig i vattnet.

Resedetaljer

DagProgram
1 Guayaquil
2-4 Nationalparken Machalilla vid Stilla havet
5-7 Cuenca och Ingapirca
8-9 Heta källor och vattenfall i Baños
10-12 Djungelaktiviteter och boendet Runa Huasi
13-14 Quito - ett världsarv
15 Flyg till Galápagos
16-19 Närkontakt med djur
20 Guayaquil
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan (även inrikesflyg till Galápagos)
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (boende hos familjer på Anaconda Island i Amazonas). På Galápagos bor du i båt där hytterna är för 2 personer)
 • Alla måltider under vistelsen på Anaconda Island i Amazonas samt mat och dryck (ej alkohol) på båten i Galápagos
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (alla aktiviteter under vistelsen på Anaconda Island)
 • Entréavgift till Ingapircaruinerna
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider (obs ej reseledaren) och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • Entréavgiften till Galápagos Nationalpark (100 USD)
 • Under vistelsen på Galápagos sker reseledningen med båtens naturguider. Reseledaren är med under resten av resan

Resplan dag för dag
Ecuador

Dag 1 Guayaquil

Samling på hotellet i hamnstaden Guayaquil. Strosa runt i de gamla delarna av staden, besök katedralen eller hantverksmarknaden.

Staden Guayaquil har Ecuadors största hamn

Dag 2-4 Nationalparken Machalilla vid Stilla havet

Buss till byn Las Tunas vid Stilla havet, intill nationalparken Machalilla. I parken kan du göra en rad utflykter, rid eller vandra genom området och iaktta dess olika typer av regnskogar eller besök det charmiga museet med föremål från Manteñokulturen. Du kan åka ut till ön "Isla de la Plata" som är folktom men har ett rikt fågelliv. De vackra stränderna i nationalparken är väl värda ett besök.

Dag 5-7 Cuenca och Ingapirca

Med buss från Stillahavskusten till Anderna, till Ecuadors tredje största stad Cuenca, med dess välbevarade koloniala stadskärna. De gamla byggnaderna och kyrkorna är numera världsarvsklassade av Unesco och du har gott om tid att lära känna staden. En av dagarna besöker du de viktigaste och största Inkaruinerna i Ecuador; Ingapircaruinerna. Dessa är belägna ungefär en timme norr om Cuenca, på 3200 meters höjd. Här lär du dig om Ecuadors historia; ursprungsfolket Cañaris traditioner samt invasionen av Inkaarmén och senare spanjorerna.

Musiker vid Inkaruinerna Ingapirca

Dag 8-9 Heta källor och vattenfall i Baños

Buss från Cuenca upp till den trevliga lilla staden Baños, vid foten av vulkanen Tungurahua, på gränsen mellan Anderna och Amazonas. Här finns det tid för sköna bad i varma källor, vandringar, rid- och cykelturer. Passa även på att smaka den lokala sötsaken melcocha som görs av sockerrör och är populär över hela Ecuador.

Dagsvandring i Anderna

Dag 10-12 Djungelaktiviteter och boendet Runa Huasi

Nu lämnar du Anderna och beger dig med buss till Tena i Amazonas. Med hjälp av en motordriven kanot längs floderna Napo och Arajuno når du de enkla stugorna vid flodkanten, som blir ditt hem de kommande nätterna. Det lilla stugområdet och samhällsprojektet Runa Huasi drivs av 16 lokala Quichua-familjer och en av dagarna besöker du en av familjerna och lär dig om deras medicinalväxter, jakt-, fiske- och odlingstraditioner. Passa på att smaka den traditionella drycken chicha. Du upptäcker djungeln genom vandringar med lokala guider.

Middag i djungeln
Utflykt i Amazonas

Dag 13-14 Quito - ett världsarv

Dag 13 lämnar du Runa Huasi med kanot och sedan buss. Resan går genom ett vackert landskap upp till Quito, som ligger på 2850 meters höjd, vilket gör den till världens näst högst belägna huvudstad. Quitos äldre delar har några av kontinentens bäst bevarade spanska kolonialhus och finns med på Unescos världsarvslista, passa på att strosa runt i de gamla kvarteren. Du kan även åka till ekvatorlinjen, "jordens mittpunkt" och varför inte göra ett besök i den botaniska trädgården?

Quito är världens näst högst belägna huvudstad

Dag 15 Flyg till Galápagos

Resplanen för dagarna i Galápagos kommer att variera från resa till resa på grund av olika scheman. Vilka öar som får besökas vilka år bestäms av nationalparken. Följande resplan kan därför komma att ändras, inte i antal dagar utan rörande vilka öar som besöks.

Ca 1 000 km ut till havs ligger Ecuadors största turistattraktion Galápagos, som består av 19 öar och som finns på världsarvslistan sedan 2001. Du landar på ön Baltra och tar dig sedan till båten som kommer att vara ditt hotell under din Galápagosvistelse. Båten gör strandhugg på olika öar. Rutterna skiftar, och nationalparken bestämmer vilka öar som får besökas, vilket gör att exakt rutt ändras från år till år. Vanligtvis besöker man ett flertal av följande öar: Isla Isabela, Isla Rabida, Caleta Tortuga Negra, Isla Santa Cruz, Isla Mosquera, Isla Santiago och Isolote Fernandina.

Landleguan
Med sand i morrhåren

Dag 16-19 Närkontakt med djur

Vulkanöarna formades för åtta miljoner år sedan. Flora och fauna är till stor del endemiskt tack vare öarnas isolerade läge. Studiet av de olika arterna av finkar var grunden när Charles Darwin utvecklade sin evolutionsteori. Ingen annanstans i världen kan man komma så nära djur utan att de flyger eller springer iväg. Du kan stå en halv meter ifrån ett sjölejon utan att det bryr sig eller varför inte simma med dem? Öarna är framförallt kända för jättesköldpaddorna. De finns bl a på öarna Santa Cruz, Isabela och Santiago. Landleguaner finns bl a på Santa Cruz och Isabela. Galápagospingviner ser man på Isabela, Fernandina och Santiago. Havsleguaner och sjölejon finns på alla öar. Den blåfotade sulan häckar i princip överallt. Mer detaljerad information om de olika öar som besöks samt Galápagos flora och fauna finns i resplanen på engelska. Dag 19 går flyget till Guayaquil, dit du anländer på eftermiddagen.

Djuren på Galapagos är inte rädda för människor
Blåfotad sula i Galápagos

Dag 20 Guayaquil

Resan avslutas i Guayaquil och inga aktiviteter är inplanerade denna dag, vilket betyder att du kan boka din biljett hem så tidigt du önskar.

Reseledare
Samuel Cordova
Samuel Córdova

Född 1975 i Ambato och bor sedan år 2000 i Quito. Samuel har en utbildning som kommunikatör och har arbetat som nyhetsreporter på tv och med internationellt studentutbyte med Kanada. Samuel har arbetat som reseledare för Läs & Res sedan 2003. Han njuter av att resa, dela med sig av Ecuadors kultur och visa upp de fyra regioner som gör Ecuador till ett världens mest spännande länder; Anderna, Amazonas, Galápagos och Stilla Havskusten. Samuel är stolt över att visa upp sitt lands rikedomar, i form av dess varierande natur, olika etniska grupper och gastronomi.

Övrig information om resan

Flyg

Om du köper ditt flyg så att du mellanlandar i USA behöver du inget visum men ett intyg genom Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Ditt ESTA är giltigt under 2 år (om du inte byter pass). Det finns flera bluffsidor där man kan ansöka om ESTA, där priset är 89 USD. Rätt sida kommer du till genom att klicka här!

OBS! Alla resenärer från länder som ingår i USAs Visa Waiver Programme (t ex Sverige) och som har besökt Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1.3 2011 måste ansöka om vanligt visum till USA (inte ESTA). Se till att du har minst 3 timmar mellan dina flyg om du ska resa via USA då köerna till säkerhetskontrollerna kan vara väldigt långa. Du behöver även hämta ut och checka in ditt bagage.

Om du mellanlandar i Kanada behöver du ett eTA (Electronic Travel Authorization). Du ansöker om det genom att klicka här!

Boende

Under Ecuadorresan kan enkelrum erbjudas ca 11 av resans 19 nätter. Under boendet i Amazonas finns rum för 2, 3 och 4 personer. Antalet personer i varje rum beror på gruppens storlek. På turen i Galápagos bor du i båt där hytterna är för två personer.

Utrustning

Observera att snorkelutrustning inte ingår i resans pris men finns att hyra på båten under dagarna i Galápagos.