En resa till Peru är en oslagbar upplevelse för den som är intresserad av djur, natur, historia och kultur. Cusco var under Inkacivilisationens höjdpunkt världens centrum, det var hit som vägarna från hela imperiet ledde. Upptäck de arkeologiska platserna runt Cusco och den mytomspunna förlorade staden Machu Picchu. Upplev även dagens byliv i Anderna och djurlivet i Amazonas. Följ med på en resa till Peru med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Besök på landsbygden
Läs mer om resan
Peru

Peru

Mars, juni, oktober

Andinska höglandet och Amazonas djurliv

17 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Nordiska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta respektive lands ambassad för information. Passet ska vara giltigt minst 6 månader vid hemresan och innehålla 2 ostämplade sidor. Passet får inte vara sprucket eller trasigt någonstans.

Ekonomi på resan

Valuta

Valutan i Peru heter Sol. Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer.

Kostnader för mat

Hur mycket pengar du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Om du väljer enkla restauranger som lokalbefolkningen går till kan du räkna med att spendera cirka 100 kr om dagen.