Gradering
Lugnare
Resa utan större fysisk aktivitet
Resedatum
Inga planerade datum

Ecuador är trots sin relativt lilla storlek ett mycket varierat land där skillnaden mellan olika regioner är stor. Möt fascinerande historia i Quito, njut av heta källor i Anderna, upplev frodig regnskog i Amazonas och upptäck de fantastiska Galápagosöarna! Här ruvar fåglarna på ägg mitt på stigen, havsleguanerna sträcker slött ut sig på stenarna och sjölejonen leker bredvid dig i vattnet.

Resedetaljer

DagProgram
1-2 Ecuadors huvudstad Quito - ett världsarv
3-5 Heta källor och vattenfall i Baños
6-9 Frodig regnskog i Amazonas
10-14 Närkontakt med djuren på Galápagos
15 Quito
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (3 nätter i stuga med 2, 3 och 4 bäddsrum i Amazonas. På turen i Galápagos bor du i båt där hytterna är för 2 personer)
 • Alla måltider under vistelsen i Runa Huasi (Amazonas) samt mat och dryck (ej alkohol) på båten i Galápagos
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (alla aktiviteter under vistelsen i Runa Huasi i Amazonas)
 • Transport och entréavgift till Ingapircaruinerna
 • Entréavgiften till Galápagos Nationalpark
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • Observera att snorkelutrustning inte ingår i resans pris men finns att hyra på båten under dagarna i Galápagos.
Resplan dag för dag
Familjeresa Amazonas och Galapagos

Dag 1-2 Ecuadors huvudstad Quito - ett världsarv

Samling på hotellet i Quito på kvällen dag 1. Quito, som ligger på 2850 meters höjd, är världens näst högst belägna huvudstad. Quitos äldre delar har några av kontinentens bäst bevarade spanska kolonialhus och finns med på Unescos världsarvslista, passa på att strosa runt i de gamla kvarteren. Du kan även åka till ekvatorlinjen, "jordens mittpunkt" och varför inte göra ett besök i den botaniska trädgården?

Quito Ecuador.jpg

Dag 3-5 Heta källor och vattenfall i Baños

Buss till den trevliga lilla staden Baños, vid foten av vulkanen Tungurahua, på gränsen mellan Anderna och Amazonas. Här finns det tid för sköna bad i varma källor, vandringar, rid- och cykelturer.

Passa även på att smaka den lokala sötsaken melcocha som görs av sockerrör och är populär över hela Ecuador.

Dag 5 är fri för egna aktiviteter och utflykter. Er reseledare hjälper gärna till att ordna detta.

Dagsvandring i Anderna
Vattenfall Banos.jpg

Dag 6-9 Frodig regnskog i Amazonas

Nu lämnar du Anderna och beger dig med buss till Tena i Amazonas. Med hjälp av en motordriven kanot längs floderna Napo och Arajuno når du de enkla stugorna vid flodkanten, som blir ditt hem de kommande nätterna. Det lilla stugområdet och samhällsprojektet Runa Huasi drivs av 16 lokala Quichua-familjer och en av dagarna besöker du en av familjerna och lär dig om deras medicinalväxter, jakt-, fiske- och odlingstraditioner. Passa på att smaka den traditionella drycken chicha. Du upptäcker djungeln genom vandringar med lokala guider.

Dag 9 tar du bussen tillbaka till Quito.

Utflykt i Amazonas
Middag i djungeln

Dag 10-14 Närkontakt med djuren på Galápagos

Ca 1 000 km ut till havs ligger Ecuadors största turistattraktion Galápagos, som består av 19 öar och som finns på världsarvslistan sedan 2001.

Vulkanöarna formades för åtta miljoner år sedan. Flora och fauna är till stor del endemiskt tack vare öarnas isolerade läge. Studiet av de olika arterna av finkar var grunden när Charles Darwin utvecklade sin evolutionsteori. Ingen annanstans i världen kan man komma så nära djur utan att de flyger eller springer iväg. Du kan stå en halv meter ifrån ett sjölejon utan att det bryr sig. Eller varför inte simma med dem?

Du landar på ön Baltra och tar dig sedan till båten som kommer att vara ditt boende under din Galápagosvistelse. Båten tar endast 16 passagerare så möjligheten att kunna landstiga även i små vikar är mycket god.

Båten gör strandhugg på olika öar. Vilka öar som får besökas vilka år bestäms av nationalparken. Rutternas exakta innehåll skiftar därför från år till år. Vanligtvis besöker man dock flertalet av följande öar: Isla Isabela, Isla Rabida, Caleta Tortuga Negra, Isla Santa Cruz, Isla Mosquera, Isla Santiago och Isolote Fernandina.

Öarna är framförallt kända för jättesköldpaddorna. De finns bl a på öarna Santa Cruz, Isabela och Santiago. Landleguaner finns bl a på Santa Cruz och Isabela. Galápagospingviner ser man på Isabela, Fernandina och Santiago. Havsleguaner och sjölejon finns på alla öar.

Dag 14 går flyget till Quito, dit du anländer på eftermiddagen.

Galapagos kust.jpg
Sjölejon Galapagos.jpg
På Galápagos kommer du djuren nära
Solnedgång från Galápagosbåten
Landleguan
Djuren på Galapagos är inte rädda för människor
Sjölejon på Galapagos

Dag 15 Quito

Resan avslutas i Quito på morgonen dag 15 och inga aktiviteter är inplanerade denna dag, vilket betyder att du kan boka din biljett hem så tidigt du önskar.

Om du har möjlighet att stanna ett par dagar extra i Ecuador kan vi varmt rekommendera att ta en tur till Otavalo, ca två timmar norr om Quito.

Quito är världens näst högst belägna huvudstad
Reseledare
Samuel Cordova
Samuel Córdova

Född 1975 i Ambato och bor sedan år 2000 i Quito. Samuel har en utbildning som kommunikatör och har arbetat som nyhetsreporter på tv och med internationellt studentutbyte med Kanada. Samuel har arbetat som reseledare för Läs & Res sedan 2003. Han njuter av att resa, dela med sig av Ecuadors kultur och visa upp de fyra regioner som gör Ecuador till ett världens mest spännande länder; Anderna, Amazonas, Galápagos och Stilla Havskusten. Samuel är stolt över att visa upp sitt lands rikedomar, i form av dess varierande natur, olika etniska grupper och gastronomi.

Övrig information om resan

Flyg

Om du köper ditt flyg så att du mellanlandar i USA behöver du inget visum men ett intyg genom Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Ditt ESTA är giltigt under 2 år (om du inte byter pass). Det finns flera bluffsidor där man kan ansöka om ESTA, där priset är 89 USD. Det rätta priset är 14 USD och rätt sida kommer du till genom att klicka här!

OBS! Alla resenärer från länder som ingår i USAs Visa Waiver Programme (t ex Sverige) och som har besökt Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1.3 2011 måste ansöka om vanligt visum till USA (inte ESTA). Se till att du har minst 3 timmar mellan dina flyg om du ska resa via USA då köerna till säkerhetskontrollerna kan vara väldigt långa. Du behöver även hämta ut och checka in ditt bagage.

Om du mellanlandar i Kanada behöver du ett eTA (Electronic Travel Authorization). Det kostar 7 kanadensiska dollar och du ansöker om det genom att klicka här!

Boende

Under Ecuadorresan kan enkelrum erbjudas 11 av resans 19 nätter. Under boendet i Amazonas finns rum för 2, 3 och 4 personer. Antalet personer i varje rum beror på gruppens storlek. På turen i Galápagos bor du i båt där hytterna är för två personer.