En resa till Ecuador är en unik upplevelse för den som är intresserad av djur, natur och historia. Ecuador är ett mångfacetterat land med stora skillnader mellan de olika regionerna; Inkaruiner och kolonialhus i Anderna, bylivet i Amazonas och det spektakulära djurlivet på Galápagosöarna. Följ med på en resa till Ecuador med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Leguan på Galapagos
Läs mer om resan
Anderna, Amazonas & Galápagos

Anderna, Amazonas & Galápagos

Oktober, november

Spektakulära naturupplevelser

20 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Ecuador. Svenska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Samma villkor gäller för norrmän och danskar. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta Ecuadors ambassad för information.

Ekonomi på resan

Valuta

Valutan i Ecuador är US-dollar. Från och med år 2000 övergick man till att använda endast US-dollar i Ecuador. Även om det är samma valuta som i USA gäller dock mynten bara i Ecuador så se till att handla upp dessa innan du åker hem. Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer.

Kostnader för mat

Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Äter du på mellanklassrestauranger får du räkna med ca 70 kr för en måltid.