Gradering
Lugnare
Resa utan större fysisk aktivitet
Dagar
15
Resedatum
Pris
24 900 kr (vuxen) 17 500 kr (barn)
2024
21 december
- 4 januari
Bekräftad
Börjar:2024-12-21 i San José.
Avslutas:2025-01-04 i San José.
Reslängd:15 dagar
Deltagare:6 - 16
Lediga platser:Fåtal platser
Bekräftad:Ja, du kan boka ditt flyg
Pris:24 900 kr
Barnpris (tom 11 år):17 500 kr
2025
28 juni
- 12 juli
Börjar:2025-06-28 i San José.
Avslutas:2025-07-12 i San José.
Reslängd:15 dagar
Deltagare:6 - 16
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:Ring för pris
Boka-tidigt-rabatt:- 500 kr
2025
27 december
- 10 januari
Börjar:2025-12-27 i San José.
Avslutas:2026-01-10 i San José.
Reslängd:15 dagar
Deltagare:6 - 16
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:Ring för pris
Boka-tidigt-rabatt:-1 000 kr

Följ med på en resa för hela familjen för att utforska Costa Ricas rika djurliv och natur, med aktiviteter som är spännande för såväl vuxna som för barn! I Costa Rica finns nära en halv miljon olika växt- och djurarter och på denna resa besöker ni nationalparker, regnskogar, vulkanen Arenal, heta källor och vackra paradisstränder. Dessutom väntar spännande möten med ursprungsfolket Bribri och besök hos familjer ute på landsbygden – ni kommer garanterat att bli varmt välkomnade!

Resedetaljer

DagProgram
1 Huvudstaden San José
2 Linbana genom regnskogen
3 Karibiska havet och matlagningskurs
4 Besök hos Bribrifolket
5 Nationalparken Cahuita
6 Äventyr i regnskogen
7 Livet hos en familj på landsbygden
8-9 Vulkanen Arenal
10-13 Avkoppling vid Stilla havskusten
14-15 San José
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (1 natt i en by hos Bribrifolket och 1 natt hos en familj på landsbygden)
 • Frukost samtliga dagar, lunch 3 dagar och middag 5 dagar
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (linbanetur i Braulio Carrillo, karibisk matlagningskurs och chokladtur i Bribribyn)
 • Nationalparksavgift till Braulio Carrillo, Cahuita och Arenal
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • Dricks
Resplan dag för dag
Familjeresa Costa Rica Ny

Dag 1 Huvudstaden San José

Samling i Costa Ricas huvudstad San José, eller “Chepe” som staden kallas av sina invånare. Här väntar ett möte på hotellet med reseledaren under eftermiddagen. I övrigt är dagen fri för att upptäcka staden på egen hand.

Vy över takåsarna i San José
Gemytliga kvarter i San José

Dag 2 Linbana genom regnskogen

Ni lämnar nu storstaden San José och åker genom bergen till nationalparken Braulio Carrillo, där en linbanetur genom den magiska regnskogen väntar. Här finns över 500 olika fågelarter och här lever djur såsom capuchinapor, tapirer och jaguarer. Färden fortsätter sedan till Karibiska havet och strandorten Puerto Viejo, en plats präglad av den karibiska livsstilen.

Costa Rica har stora mängder bevarad regnskog
Den härliga Karibiska kusten

Dag 3 Karibiska havet och matlagningskurs

En fri dag att koppla av och njuta av stranden och det kristallklara havet. På eftermiddagen samlas ni för att lära er det karibiska kökets hemligheter genom en matlagningskurs där ni förbereder er egen middag; fisk med karibisk sås, ris och bönor med kokos, friterad matbanan och juicer av spännande frukter. Lärorikt och garanterat gott!

Härlig mat vid Karibiska kusten

Dag 4 Besök hos Bribrifolket

Denna dag väntar ett spännande besök hos Bribrifolket, som under århundraden bebott bergen nära det karibiska havet och grannlandet Panamá. Ni färdas upp mot Talamancas berg, där kanoter väntar på att ta er längs floden Yorkín som utgör en naturlig gräns mellan Costa Rica och Panamá. Bribrifolket lever främst på att odla kakao, banan, matbanan, ris och bönor och vid er ankomst visas ni runt i byn, till plantagen med banan och kakao. Ni besöker floden Skui, en hängbro och naturliga pooler som ni kan svalka av er i. Efter en traditionell lunch får ni lära er hela processen för hur man i denna by tillverkar choklad och ni får även smaka en utsökt chokladsås som precis tillagats. Kakao har en speciell betydelse för Bribrifolket och man dricker chokladdrycken vid speciella ceremonier och ritualer. Ni övernattar sedan i byn.

Du färdas på kanot på floden Yorkin till Bribrifolkets territorium
För Bribrifolket är kakaobönan helig

Dag 5 Nationalparken Cahuita

Idag reser ni vidare upp längs den karibiska kusten till nationalparken Cahuita, med sina vita sandstränder. Här finns stora chanser att se apor, iguanor och olika sorters fåglar under er promenad längs stigar som följer den karibiska kusten. Efter lunch fortsätter ni resan till centrala Costa Rica och den frodiga regionen Sarapiquí, där det råder ett tropiskt regnskogsklimat. Här övernattar ni i en djungellodge.

Magiska natur

Dag 6 Äventyr i regnskogen

Sarapiquí är känt för sin biologiska mångfald av växter och djur och är ett utmärkt resmål för familjer som vill uppleva lite äventyr mitt i regnskogen. Här kan man välja att lägga till en äventyrlig aktivitet; rafting 11 kilometer längs floden Sarapiquí. På eftermiddagen promenerar ni genom skogen för att tillsammans upptäcka allt spännande som gömmer sig där.

Snacks längs vägen

Dag 7 Livet hos en familj på landsbygden

Ni reser vidare till en pittoresk liten by där byborna stortrivs med att visa upp och dela med sig av sin livsstil ute på landsbygden. De tar er med till sitt traditionella mejeri, där ni kan iaktta och medverka i produktionen av ost. Ni promenerar sedan genom ett naturreservat till ett vattenfall där ni kan ta ett svalkande dopp. Efter lunchen, som serveras hemma hos en av familjerna, är det dags att vara kreativa tillsammans med Doña Ana Guiselle, en av kvinnorna i byn. Hon visar hur man kan tillverka olika typer av hantverk av torkade växter. Vilket bättre sätt finns sedan att avsluta dagen på än att spela en fotbollsmatch tillsammans med barnen i byn?

En ensam tukan i regnskogen

Dag 8-9 Vulkanen Arenal

Dags att ta farväl av familjerna och resa vidare till vulkanen Arenal. Här besöker ni nationalparken och vandrar genom skogen tills ni går på lavaflödena, som sedan länge stelnat. En promenad på cirka 2,5 h. Morgonen efter är fri men ni kan välja att besöka hängbroarna inne i en molnskog. Sammanlagt är det sex stycken hängbroar som sträcker sig över 3 km. På eftermiddagen besöker ni heta naturliga källor i regnskogen för ett härligt varmt bad.

Du besöker vulkanen Arenal

Dag 10-13 Avkoppling vid Stilla havskusten

Nu är det dags att upptäcka Costa Ricas andra kust: Stilla havskusten. Resan går söderut till halvön Nicoya och den lilla orten Montezuma. På vägen dit stannar ni vid vattenfallen Llanos de Cortés för bad och en picknick. Montezuma ligger i en avlägsen del av Costa Rica, omgivet av vackra stränder och gröna kullar. Djurlivet är högst närvarande här och det är inte ovanligt att ha apor runt omkring sig när man strosar omkring. Här väntar några fria dagar då ni själva kan bestämma hur aktiva ni vill vara. Om inte lata dagar på stranden lockar finns det en rad spännande utflykter och aktiviteter nära till hands. För de aktiva finns en spännande vandring till en öde strand längs "El sendero Sueco", (svenska stigen) i naturreservatet Cabo Blanco. Stigen har fått sitt namn efter svensken Olof Wessberg som tillsammans med sin fru grundade parken 1963 för att bevara regionens sista urskogar. Du kan även promenera till det 24 meter höga vattenfallet i utkanten av Montezuma och ta ett dopp, åka på en båttur till paradisöarna Islas Tortugas, ta surflektioner eller snorkla.

Härlig solnedgång vid stränderna på halvön Nicoya
Under resan stöter du garanterat på dödskalleapan

Dag 14-15 San José

Dag 14 reser ni tillbaka till San José och på kvällen avslutar ni resan med en gemensam middag. Dag 15 avslutas resan i San José.

Reseledare
Felipe Pardo
Felipe Pardo

Bor i San José och är utbildad naturguide och mycket intresserad av fåglar och växter. Han arbetar mycket med resor på landsbygden, en form av "samhällsturism" och tycker att kontakten med människor och speciellt att bo hemma hos familjer under resor utan tvekan är det bästa sättet att lära sig om landet.

Övrig information om resan

Flyg

Om du köper ditt flyg så att du mellanlandar i USA behöver du inget visum men ett intyg genom Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Ditt ESTA är giltigt under 2 år (om du inte byter pass). Det finns flera bluffsidor där man kan ansöka om ESTA, där priset är 89 USD. Rätt sida kommer du till genom att klicka här!

OBS! Alla resenärer från länder som ingår i USAs Visa Waiver Programme (t ex Sverige) och som har besökt Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1.3 2011 måste ansöka om vanligt visum till USA (inte ESTA). Se till att du har minst 3 timmar mellan dina flyg om du ska resa via USA då köerna till säkerhetskontrollerna kan vara väldigt långa. Du behöver även hämta ut och checka in ditt bagage.

Om du mellanlandar i Kanada behöver du ett eTA (Electronic Travel Authorization). Du ansöker om det genom att klicka här!

Boende

På denna resa bor du 1 natt i Bribrifolkets by på madrasser (ej sängar) i ett hostel som skapats av kommunen i byn. Ni bor även 1 natt hos familjer ute på landsbygden.