Gradering
Varierande
Resa med viss fysisk aktivitet
Dagar
19
Pris
18 500 kr
Resedatum
2020
10 oktober - 28 oktober
Börjar:2020-10-10 i Delhi.
Avslutas:2020-10-28 i Delhi.
Reslängd:19 dagar
Deltagare:5 - 14
Lediga platser:Fler än fem
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:18 500 kr
Boka-tidigt-rabatt:-1 000 kr

Indien är ett fantstiskt myller av språk, kulturer och religioner. På den här resan får du bekanta dig med de huvudsakliga religionerna i världens största demokrati. Möt sikher vid det gyllene templet i Amritsar, träffa buddhistiska munkar och nunnor i Dalai Lamas hemby och vandra med pilgrimer i Himalaya. Dessutom lär du dig allt om yoga på ett Ashram i Rishikesh, yogans huvudstad.

Resedetaljer

DagProgram
1 Samling i Delhi
2 Mogulsk arkitektur
3 Sikhernas gyllene tempel
4 Heldag i Amritsar
5 Mot Himalaya
6 Besök munkar och nunnor
7 Undervisning av buddhistisk lama
8 Tso Pema - besök yogis
9 Mot Rishikesh - Indiens yogahuvudstad
10-13 Yoga på ett ashram
14-16 Vandring med pilgrimer
17-18 Åter till Delhi
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (tre nätter bor du hos en familj under vandringen)
 • Mat under under vandringen (3 dagar) och under vistelsen på ashram i Rishikesh (4 dagar)
 • Rundtur i Delhi, två rundturer i Amritsar samt rundturer i Dharamsala
 • Samtliga utflykter, inträden och aktiviteter enligt resplan (Jama Masjid, Humayun Tomb, Partition Museum, Wagha Border, Tibet Museum mm)
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan (Delhi, Amritsar, Dharamsala)
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • E-visum ordnar du själv innan resan
Resplan dag för dag
Spirituella Indien

Dag 1 Samling i Delhi

Samling på vårt hotell i Delhi. På kvällen besöker du Delhis största moské, Jama Masjid, i stadens gamla genuina kvarter.

Dag 2 Mogulsk arkitektur

Rundtur i Delhi där det blir besök vid de viktigaste mogulska byggnaderna som Humayun Tomb. Det blir även besök i stadens gamla muslimska kvarter i Old Delhi. Nattåg till Amritsar sent på kvällen.

Dag 3 Sikhernas gyllene tempel

Du besöker sikhernas heligaste plats, det gyllene templet. Byggnaden, en av Indiens vackraste, lämnar ingen oberörd. Du får även möjlighet att lära dig mer om sikhismen. På kvällen få du ta del av vaktavlösningen vid gränsen till Pakistan. Ett nationalistiskt spektakel du sent kommer att glömma.

Dag 4 Heldag i Amritsar

Besök flera av sikhernas viktigaste platser i Amritsar. Du får följa med på en vandring genom stadens historiska kvarter och lära dig mer om mat, kultur och religion.

Dag 5 Mot Himalaya

Resan går vidare mot Dharamsala, belägen vid foten av Himalays mäktiga berg. Detta är platsen som Dalai Lama och den tibetenska exilregering gjort till sitt hem. Eftermiddagen är fri. På kvällen går vi gemensamt till Dalai Lamas tempel och tar del av den aktivitet som råder där vid solnedgången.

Dag 6 Besök munkar och nunnor

Vi besöker kloster och diskuterar buddhism med både munkar och nunnor. Under middagen får vi besök av en tibetansk aktivist som berättar om tibetanernas kamp i exil. Glöm inte smaka på den säregna tibetanska maten. Momos (degknyten) brukar vare en favorit.

Dag 7 Undervisning av buddhistisk lama

Dagen vigs åt fördjupning av den tibetanska buddhismen genom en kortare undervisning av en buddhistisk lama och filosofiska diskussioner. På eftermiddagen får du chansen att utforska Dharamsala på egen hand.

Dag 8 Tso Pema - besök yogis

Vi lämnar Dharamsala och tar sikte på den heliga sjön Tso Pema som kantas av kloster. Här finns även meditationsgrottor där yogis tillbringar långa perioder i isolering. Vi får möjlighet att möta munkar som berättar om livet i grottorna.

Dag 9 Mot Rishikesh - Indiens yogahuvudstad

Resan går vidare mot Rishikesh, ofta kallad världens yogahuvudstad. På vägen stannar vi för ett besök på det ekologiska centret Navdanya.

Dag 10-13 Yoga på ett ashram

Under fyra dagar bor du i ett charmigt Ashram vid Ganges stränder och deltar i dagliga yogaklasser. Du får även undervisning i hinduism och serveras vällagad vegetarisk mat. Oavsett om du är nybörjare eller har förkunskaper kommer du lära dig mycket under dessa dagar. Det kommer också finnas ledig tid då du kan upptäcka Rishikesh på egen hand. Har du tur får du ta del av någon hindusisk högtid.

Dag 14-16 Vandring med pilgrimer

Du lämnar Rishikesh för några dagars vandring till en viktig hinduisk pilgrimsplats i bergen. Vandringen är lätt och du bor hos familjer. På vägen möter du pilgrimer och får lära dig mer om hur viktig pilgrimsvandringen är för både hinduer och buddhister.

Dag 17-18 Åter till Delhi

Åter till Rishikesh där du får vila ut efter vandringen. Tåg till Delhi där resan avslutas dag 18. Boka flyg hem tidigast på kvällen dag 18.

Reseledare
Hasmukh Gor
Hasmukh Gor

Född 1962. Har arbetat för oss sedan 1993. Bor i Bhuj som ligger i Kutch i delstaten Gujarat. Gift och har en son. Han har doktorerat i antropologi som han nu också undervisar i. Talar Gujarati, Hindi, Kutchi och engelska. Arbetat för svensk TV. Älskar att ...resa!

Övrig information om resan

Flyg

På den här resan flyger du tur och retur till Delhi. Flyg kostar från 4000 kr tur och retur. Boka flyg hem tidigast på kvällen dag 18.

Utrustning


Ta gärna med foton (flera kopior som kan lämnas kvar) av din egen familj och din hemmiljö.

 • Reselakan i siden (behövs under vandringen). Du bor hos familjer där du får madrass och filt, men eget reselakan eller tunn sovsäck bör du ta med.
 • En varm tröja kan behövas under pilgrimsvandringen i bergen
 • En dagsryggsäck att ha under dagarna samt under vandringen