En resa till Tanzania är en klassisk upplevelse för den som är intresserad av djur och natur. Dessutom står ö-liv på Zanzibar på mångas önskelista. Men Tanzania har mycket mer än så. Med oss får du uppleva historiska platser, vacker molnskog och att möta Tanzanier på deras villkor. Följ med på en resa till Tanzania med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Skymning på savannen i norra Tanzania
Läs mer om resan
Tanzania

Tanzania

Februari, juni, oktober, december

Savann, regnskog, landsbygd och Zanzibar

17 dagar
Safari i Tanzania
Läs mer om resan
Expedition Meru

Expedition Meru

Juli

Afrikanska äventyr

20 dagar
Elefanter och Kilimanjaro
Läs mer om resan
Vandra i Tanzania

Vandra i Tanzania

Januari, juni, september

Vandra med massajer och bestig Kilimanjaro

16 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomsten.

Nordiska medborgare måste ha visum till Tanzania. Det smidigaste och billigaste sättet att söka visum är på flygplatsen vid ankomst. Det kostar 50 USD.

Ekonomi på resan

Vi rekommenderar främst att ta med sig en mindre summa i US-dollar som reserv ifall någon bankomat inte skulle fungera. Vid ankomsten måste du har 50$ i kontanter för visum. I Arusha, Tanga, Zanzibar och Dar Es Salaam finns bankomater för Visa / MasterCard där du lätt får de kontanter du behöver. Det går också att växla pengar på flygplatsen i Arusha, men taxi / buss till Arusha kan också betalas med USD.

Kostnader för mat / personliga utgifter

Det är alltid svårt att förutsäga hur mycket du kan tänkas spendera under resan. Det är billigt att bo, äta och resa i Tanzania. Men det finns också priser som är höga, t ex på importerade varor, turisthotell mm. Kostnaden för mat beror på var du äter. Ett mål mat på ett enklare ställe kostar mellan 20 och 40 kr. Priserna stiger till mellan 40 och 80 kronor på restauranger avsedda för turister. Räkna med 200 kr i genomsnitt per dag för mat, inträden, små aktiviteter, d v s det mesta i fickpengsväg. Vet du med dig att du är en storspenderare så ta med lite till. Förutom dessa beräknade kostnader, bör du ha en reserv om något oförutsett skulle inträffa, t ex att du blir sjuk och behöver läkarvård. Till detta bör du också lägga en summa för spontana inköp såsom vackra tyger, korgar, träskulpturer, målningar och andra oumbärliga saker.