I familj i Larache

Berättelse från resan Marocko.

Familjeboendet i Larache blev en hojdpunkt. Vi mottes av vara vardar pa busstationen. Delade upp oss tva och tva. Introducerades allt eftersom med slakten och en del nyfikna grannar. Sa roligt. Maltiderna var festliga handelser, Var vardinna Amina, mormor var navet i slakten, och lagade den godaste maten hittills. Vi gillade varandra genast. Med var tolk barnbarnet Nehil sa kunde vi kommunicera mycket bra. Det blev ett mycket bra kulturellt utbyte.

120.000 inv i Larache. En trevlig smastad vid Atlanten. Har firade vi Marockos Achova nar man ger de sma barnen presenter. Detta sammanfoll med var familjs firande av 14 ariga Hellis fodelsedag. Vi fick vara med, dansa, dricka mintte och ata mycket sot tarta.

Nu Fes. Storsta Medinan i varlden 300 ha. Igar guidades vi en heldag i dessa fantastiska grander av Karim, mycket proffsig guide. Besokte bla varldens forsta universitet, byggt av en kvinna ar 859. Numera endast moske. Fick se laderfargeri med endast naturliga fargamnen. Inga kemikalier. Arbetarna ar mycket stolta over sitt tunga arbete. Jag kopte en fin vaska, skinnet infargat av cedertra.

Vadret har hittills varit som svensk sommar. Sol och ibland nagon regnskur. Helt ok nar vi har hor talas om snokaoset i Europa.

Bim

Mer om våra resor i Marocko.