En resa till Marocko är en spännande upplevelse för den som är intresserad av stora kontraster. I landet finns fascinerande och historiska städer, spännande öken i Sahara, vackra berg i Atlasbergen samt genuina fiskebyar vid Atlanten. Följ med på en resa till Marocko med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

På kamelrygg i Erg Chebbi
Läs mer om resan
Marocko

Marocko

Mars, oktober, december

Från hav till öken

19 dagar
Stanna upp och njut
Läs mer om resan
Vandra i Atlasbergen

Vandra i Atlasbergen

April, september

Byar du endast når till fots

17 dagar
Fakta och restips

Ekonomi på resan

Valuta

Valutan heter Dirham. Vill du använda en valutaomvandlare slår du på MAD. Bankomater finns i alla större städer, och på flygplatserna, så du kan ta ut pengar med kort under resan. I köpcentra, större hantverks- och mattaffärer m m och på lyxiga restauranger i större städer kan man betala med kort.

Kostnader för mat / personliga utgifter

Hur mycket pengar du gör av med på mat under resan beror på vilken typ av restauranger du besöker. Som billigast kan du få en god tagine (gryta) i en mindre / medelstor stad för 30 Dirham, men du kan också äta på finare restauranger och betala priser som i Sverige. Dyrast är Marrakesh. På den här resan bör du räkna med ca 150 kr om dagen i snitt för de dagar då mat INTE ingår. Kostnaden är baserad på tre mål mat på ordinära restauranger som nyttjas av marockanerna själva. Mat ingår hos familjerna, under vandringarna och under ökenturen.

Några utflykter på egen hand, inträden på muséer mm bör du räkna med. Det brukar dessutom vara svårt att inte handla på sig några souvenirer - det finns mycket vackert konsthantverk i Marocko. Men fråga vår reseledare om "normalpris" innan du handlar - och pruta rejält.

Förutom dessa beräknade kostnader bör du ha med dig åtminstone 2 000 kr i reserv om något oförutsett skulle inträffa. Det gäller framför allt om du skulle bli sjuk och behöver läkarvård.