Gradering
Varierande
Resa med viss fysisk aktivitet
Dagar
24
Resedatum
Pris
25 500 kr
2024
19 december
- 11 januari
Börjar:2024-12-19 i Hanoi.
Avslutas:2025-01-11 i Saigon.
Reslängd:24 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:25 500 kr
Boka-tidigt-rabatt:- 700 kr

Detta är en äventyrlig resa genom hela landet. Det sjuder av aktivitet i Vietnam, ett land i snabb och ständig förändring. På resan kryssar du runt i Ha Long Bay, upplever Hoi Ans charm, och njuter av sol och bad på ön Con Dao. I byar och städer möter du människor mitt i deras vardag. Du lär dig om samhällsbygget Vietnam och upplever skillnaderna mellan rivalerna Hanoi och Saigon.

Resedetaljer

DagProgram
1-3 Hanoi och Halongbukten
4-7 Cykling i ett sockertoppslandskap
8-10 Vandring mellan byar i bergen
11-13 Hanoi
14 Kejsarstaden Hué
15-16 Det välbevarade Hoi An
17-19 Livet i Mekongdeltat
20-22 Fängelseön Con Dao
23-24 Saigon
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Visum
 • Samtliga transporter under resan
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (2 nätter hos familjer, 1 natt på båt och 2 nätter på tåg)
 • Mat på båten i Ha Long Bay
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (båttur i Halong Bay)
 • Inträde till Halong Bay
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
Resplan dag för dag
Vietnam från norr till söder

Dag 1-3 Hanoi och Halongbukten

I Ha Noi bor du i gamla stan som är med på UNESCO:svärldsarvslista. Med buss vidare till nästa världsarv Ha Long Bay. Under ett dygn kryssar du runt bland sockertoppsöar och fiskebåtar. Här besöker du kalkstengrottor, badar samt njuter av maten och lugnet.

Fiskeby i Ha Long Bay

Dag 4-7 Cykling i ett sockertoppslandskap

Buss till provinsen Ninh Binh där du cyklar i tre dagar i landsbygdsmiljö. Området är tätbefolkat, men det är lite trafik på vägarna och få utlänningar. Här cyklar du i ett vackert landskap med stora risfält som är beströdda med sockertoppsberg. Landskapet liknar Ha Long Bay men ligger på land.

I Mai Chau

Dag 8-10 Vandring mellan byar i bergen

Efter frukost åker du buss 150 km till Mai Chau. Den här trevliga platsen blir utgångspunkten för din vandring. Mai Chau ären liten trevlig stad och här finns en mängd bra restauranger och mycket att titta på. På kvällen dag 8 kan du packa ner det du behöver för vandringen. Resten av ditt bagage kommer du att kunna lämna på hotellet. Vandringen börjar efter frukost dag 9 och du vandrar i en liten grupp med guide mellan byar. Området kring Mai Chau utgör hemvist för ett antal minoritetsfolk och allt är vackert inramat av risfält och kalkstenberg. Du vandrar mellan byar och möter många människor som är ute och arbetar på fälten. Du övernattar sedan hemma hos en familj där du även äter middag. Dag 10 vandrar du tillbaks till Mai Chau och tar in på samma hotell som förut.

Sällskap under vandringen

Dag 11-13 Hanoi

Du åker buss cirka 140 km till Ha Noi, en av Asiens trevligaste huvudstäder. Trots ständig förändring har staden bevarat lite småstadskänsla. Besök Litteraturens tempel, Etnografiska museet, Ho Chi Minhs mausoleum eller bara vandra runt i staden. Du kommer att ha gott om tid till eget förfogande. Det finns mycket att se och göra. Din reseledare bistår dig gärna om du behöver hjälp. På kvällen dag 13 tar du nattåg till Hué.

Liten marknad i Hanoi

Dag 14 Kejsarstaden Hué

Ankomst till Hué. Passa på att se den förbjudna staden, åk båt på Parfymfloden, se någon av de gamla kejsargravarna eller strosa runt och iakttag vardagslivet.

Förbjudna staden i Hué

Dag 15-16 Det välbevarade Hoi An

Buss till Hoi An, en arkitektoniskt vacker och välbevarad småstad med anor från 1600-talet. Då var staden en viktig mötesplats för portugisiska, kinesiska och japanska handelsmän. I staden vimlar det av bra restauranger. Vill du sy upp kläder skall du passa på att göra det här. Enklast blir det om du tar med något favoritplagg som du vill kopiera. Ungefär tre kilometer från Hoi An finns det en utmärkt strand. Det är enkelt att ta sig dit med en hyrd cykel. Det är trevligt att cykla på landsbygden utanför Hoi An och med cykel kan du även besöka krukbyn som ligger alldeles i närheten. En utflykt lite längre bort som varmt rekomenderas är My Son, ett intressant tempelkomplex från Champerioden.

En ny generation tar sig fram på vägarna

Dag 17-19 Livet i Mekongdeltat

Dag 17 tar du natttåget till Saigon (Ho Chi Minh City) och åker vidare med buss till Can Tho i Mekongdeltat. Här kommer du under två dagar att få en inblick i människors livsvillkor i en annorlunda livsmiljö. Buss tillbaka till Saigon dag 19.

Mekongdeltat

Dag 20-22 Fängelseön Con Dao

Morgonflyg till den gamla fängelseön Con Dao som numera är nationalpark. Här kan du vandra eller cykla runt, njuta av långavita stränder, göra utflykter till havs, bada och snorkla. I Vietnamkrigets spår bör du besöka det en gång i tiden beryktade fängelset där sydsidan förvarade krigsfångar i så kallade tigerburar.

Stilla frid på Con Dao

Dag 23-24 Saigon

Morgonflyg tillbaka till Saigon. Reunification Palace och War Remnants Museum måste ses. En annan given höjdpunkt är Distrikt 5, Chinatown. Där finns stadens största marknad; Cho Lon. Du rekommenderas att dricka något svalkande på takterrassen till Rex hotell. Det är ett trevligt ställe och dessutom en historisk plats som besöktes av många krigskorrespondenter under Vietnamkriget. Här avslutas resan.

Delikat mat i Saigon
Reseledare
Nguyen Van Nang
Nguyen Van Nang Född 1964 och arbetat för oss sedan 1999. Bor i Hanoi med fru och två barn. Utbildad lärare i engelska. Samlar antikt porslin och keramik. Inbjuden till Sverige sommaren 2014.
Nguyen Chi Linh
Nguyen Chi Linh

Född 1972. Började arbeta hos oss 2007. Linh är uppvuxen i Bac Ninh, men bor nu i Hanoi. Han är gift och har tre barn. Utbildad engelsklärare. Linh vill visa upp Vietnam som det mångfacetterade land som det faktiskt är.

Övrig information om resan

Boende

Boendestandarden på resan kommer att variera från bra medelklasshotell till enkelt familjeboende i byarna. Enkelrum kan erbjudas 18 av resans 23 nätter. 2 nätter spenderas på tåg, 1 på båt samt 2 hos familjer.