Gradering
Lugnare
Resa utan större fysisk aktivitet
Dagar
13
Resedatum
Pris
17 600 kr
2024
15 november
- 27 november
Börjar:2024-11-15 i Saigon.
Avslutas:2024-11-27 i Saigon.
Reslängd:13 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:17 600 kr
Boka-tidigt-rabatt:- 700 kr

En kontrastrik och unik resa till södra Vietnam där du besöker den flytande marknaden i Can Tho, småstäderna Ha Tien och Sa Dec, två okända pärlor i Mekongdeltat samt ön Con Dao i Sydkinesiska sjön. Som kontrast bor du också några dagar i metropolen Saigon. Den här resan bjuder på en mängd möten med människor, vietnamesisk nutidshistoria, vackra stränder och förtrollande god mat. Här, utanför de kända turiststråken får du uppleva ett annat Vietnam.

Resedetaljer

DagProgram
1 Samling i Saigon
2 Till Marguerite Duras barndomsstad Sa Dec
3 Cykelutflykt bland blomsterodlingarna
4 Genom Mekong
5 Båt till Hai Tac
6 Tempel och strandliv
7 Can Tho i Mekongdeltat
8 Flytande marknad och flyg till Con Dao
9-11 Nationalpark, bad och krigsminnen
12-13 Storstaden Saigon
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (vandring i nationalparken Con Dao, båttur på flytande marknad i Can Tho)
 • Inträden till Con Daos fängelse, Reunification Palace och War Remnants Museum i Saigon
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Cykelhyra i Sa Dec
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan

Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
Resplan dag för dag
Mekongdeltats pärlor.png

Dag 1 Samling i Saigon

Samling på vårt centralt belägna hotell i Saigon (Ho Chi Minh City).

Delikat mat i Saigon

Dag 2 Till Marguerite Duras barndomsstad Sa Dec

Buss till den lilla trevliga staden Sa Dec i Mekongdeltat, i provinsen Dong Thap. Det är en bedårande stad som ligger precis vid floden, med en helt fantastisk marknad som pulserar av liv. Den huvudsakliga näringen här är, förutom risodling och fiske, att odla blommor. Ett måste är att besöka Huynh Thuy Les gamla bostad från 1895. Han var son till en rik kinesisk köpmannafamilj som under ett par år i slutet av 1920-talet hade ett förhållande med den då mycket unga Marguerite Duras. Hon skrev långt senare romanen"Älskaren" som handlar om det här kärleksförhållandet. När "Älskaren" kom ut 1984 blev den en världssuccé. Det gamla huset skulle bli polisstation efter 1975 men när det stod klart att boken blivit en världssuccé omvandlades huset till museum och är helt klart värt ett kort besök.

Stilla dag i Sa Dec
Lossning av kokosnötter i Sa Dec

Dag 3 Cykelutflykt bland blomsterodlingarna

Nu väntar en cykelutflykt på landsbygden utanför Sa Dec. Du passerar en mängd små byar där människor är i fullt arbete med jordbruk och blomsterodling. Området runt Sa Dec är det huvudsakliga odlingsområdet för många av de blommor som säljs i Saigon under nyårsfirandet Tet i januari/februari. Du cyklar 4-5 timmar och äter lunch längs vägen. När du kommer tillbaks till Sa Dec är resten av dagen fri och om du vill kan du ägna resten av dagen åt att utforska staden och marknaden till fots. Vill du vila lite efter dagens cykelinsats rekommenderas de små utomhuskaféerna längs huvudgatan Nguyen Hué. Gatan går längs floden och utbudet av varma och kalla drycker är stort. Det är ett trevligt eftermiddagsnöje att sitta här, titta på folklivet och följa båttrafiken på floden.

Blommor i stora lass
Cykelväg bland odlingar

Dag 4 Genom Mekong

Bussresa till gränsstaden Ha Tien nära den kambodjanska gränsen. Ha Tien är en stillsam stad med gamla koloniala villor och en vacker strandpromenad. Hit kommer turister på genomresa på väg till eller från Kambodja. Det finns gott om bra restauranger med god vietnamesisk mat. Tempot är lågt i den här charmiga staden - en idealisk plats att inleda vistelsen i Vietnam på. På vägen till Ha Tien stannar du i Hong Chong. Här finns ett fascinerande tempel i en grotta. Under Vietnamkriget nyttjades den som sjukhus och skyddsrum. Stranden som ligger här är vacker och badvänlig. Vyerna är vackra - Hong Chong är känt för de kalkstensöar som finns ute i havet vilket gör att området kallas för Ha Long Bay i syd.

Ett av otaliga Khmertempel utanför Ha Tien

Dag 5 Båt till Hai Tac

Efter frukost tar du båt till ön Hai Tac (även kallad Pirate Island). Resan dit tar cirka 1 timme. Väl framme tar du en motorcykeltaxi till en fin avskild strand. De som vill kan stanna här, bada och bara koppla av. Familjen som ser till stranden serverar ljuvlig mat. Är du inställd på att göra något annat kan du undersöka de närmaste omgivningarna till fots eller hyra en motorcykel och ta dig runt ön på upptäcktsfärd. Vid klar väderlek ser man ön Phu Quoc i väster. På eftermiddagen går båten tillbaka till Ha Tien.

En av stränderna på ön Hai Tac

Dag 6 Tempel och strandliv

Dagens utflykt går till Mui Nai Beach, perfekt för att bada och dyka. Du gör sedan ett stopp vid templet Da Dung som ligger inne i en kalkstensberg.

Strand i Hong Chong

Dag 7 Can Tho i Mekongdeltat

Efter frukost går färden vidare med buss till Can Tho, Mekongdeltats största stad. Här finns en mängd pittoreska kanaler att färdas längs och ett flertal tempel och pagoder att besöka. Staden är också känd för sin goda mat och färska frukter.

Marknad vid Mekongfloden

Dag 8 Flytande marknad och flyg till Con Dao

Can Tho är känt för sina livliga och färgstarka flytande marknader och idag besöker du en av dem under en båttur, det bästa sättet att uppleva marknaden på. På eftermiddagen flyger du från Can Tho till Con Dao.

I väntan på fisketur stranden på Con Dao

Dag 9-11 Nationalpark, bad och krigsminnen

Den gamla fängelseön Con Dao är numera nationalpark. Här kan du vandra, cykla, njuta av långa vita stränder, göra utflykter till havs, bada och snorkla. En av dagarna besöker du det en gång i tiden beryktade fängelset där sydsidan förvarade krigsfångar i så kallade tigerburar och du gör även en vandring genom nationalparken.

Skeppsvrak på Con Dao

Dag 12-13 Storstaden Saigon

Du tar morgonflyget till Saigon. Efter lunch besöker du två verkligt intressanta museer; Reunification Palace och War Remnants Museum. Som avslutning på dagen rekommenderas du att dricka något svalkande på takterrassen till Rex hotell. Det är en historisk plats som besöktes av många krigskorrespondenter under Vietnamkriget. Här avslutas resan dag 13.

På marknaden
Reseledare
Nguyen Van Nang
Nguyen Van Nang Född 1964 och arbetat för oss sedan 1999. Bor i Hanoi med fru och två barn. Utbildad lärare i engelska. Samlar antikt porslin och keramik. Inbjuden till Sverige sommaren 2014.
Nguyen Chi Linh
Nguyen Chi Linh

Född 1972. Började arbeta hos oss 2007. Linh är uppvuxen i Bac Ninh, men bor nu i Hanoi. Han är gift och har tre barn. Utbildad engelsklärare. Linh vill visa upp Vietnam som det mångfacetterade land som det faktiskt är.

Övrig information om resan