En resa till Vietnam är en fantastisk upplevelse för den som är intresserad av natur, historia, kultur och mat. Att resa i Vietnam är att resa på historisk mark. Flertalet mäktiga riken har uppstått i landet och städerna Hanoi, Saigon, Hué och Hoi An vittnar om denna rika historia. Landet vittnar också om ett blodigt förflutet under Vietnamkriget. Moderna Vietnam bjuder dock resenärerna på en fridfull vistelse med vackra terrasslandskap, vidsträckta stränder och höga, skogbeklädda berg. Hela din resa i Vietnam ackompanjeras av det världskända vietnamesiska köket. Följ med på en resa till Vietnam med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Vietnam från norr till söder
Läs mer om resan
Vietnam från norr till söder

Vietnam från norr till söder

Mars, november

Ett land - två system

24 dagar
Marknad vid Mekongfloden
Läs mer om resan
Mekongdeltats pärlor

Mekongdeltats pärlor

Juli, december

Mekongdeltat och Con Dao

13 dagar
Utsikt över risterrasserna
Läs mer om resan
Vandring i norra Vietnam

Vandring i norra Vietnam

April, september

Möten med en unik kultur

14 dagar
Ibland får man stanna och beundra omgivningarna
Läs mer om resan
Cykla i Vietnam

Cykla i Vietnam

April

Möten du aldrig glömmer

14 dagar
Bilfri cykeltur Si Phan Don.
Läs mer om resan
Kambodja - Laos - Vietnam

Kambodja - Laos - Vietnam

Februari, oktober, december

Tre länder - tre kulturer - tre kök

22 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Visum

Visum krävs för Vietnam om du stannar längre än 15 dagar. Är du bokad på någon av våra Vietnamresor som är längre än 15 dagar ingår visumkostnaden i resans pris. Då skickar vi ut visuminformation till dig ca 2 månader innan avresa där du ombedes att skicka in nedanstående till oss:

  1. Komplett ifylld och underskriven visumblankett.
  2. Ett passfoto i färg taget mot vit bakgrund.
  3. Ditt pass.

Kan du inte lämna in passet till oss på det datum som vi begär kan du ordna ditt visum själv eller så kan vi, mot en extraavgift på 500 kr/person + kostnader för porto, hjälpa dig med din visumansökan. Vi skickar ut ditt viserade pass med rekomenderad post så du får du tillbaks det cirka 7-10 dagar innan avresa. Om du bor i ett annat land än Sverige, t ex. Finland eller Danmark, skall du själv söka visum i ditt hemland. Vi söker visum för norska resenärer.

Passets giltighet

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter avslutad resa. Det måste innehålla minst två tomma sidor. Kontrollera detta noga!

Ekonomi på resan

Valuta
Du använder den lokala valutan Dong. Bankomater finns i alla städer och där kan du göra kontantuttag i lokal valuta.

Kostnader för mat
Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla hål i väggen till lyxrestauranger. Du kan få ett mål för så lite som 25 kr eller för uppemot 100 kr. Frukost kostar från 20-40 kr. I snitt kan du räkna med att lägga ut närmare 175 kr per dag på mat och vatten i städerna, nationalparkerna och på öarna. I mindre städer och byar gör du i snitt av med 150 kr om dagen.