Gradering
Varierande
Resa med viss fysisk aktivitet
Dagar
22
Resedatum
Pris
25 700 kr
2024
19 oktober
- 9 november
Bekräftad
Börjar:2024-10-19 i Siem Reap.
Avslutas:2024-11-09 i Hanoi.
Reslängd:22 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser:Fåtal platser
Bekräftad:Ja, du kan boka ditt flyg
Pris:25 700 kr

En resa genom tre fascinerande länder. I Kambodja besöker du de världsarvslistade Angkor-templen och huvudstaden Phnom Penh. I Laos upptäcker du Mekongflodens allra vackraste del, Si Phan Don och staden Attapeu längs Ho Chi Minhleden. I Vietnam kommer du till välbevarade Hoi An och till provinsen Ninh Binh där du cyklar mellan risfält och sockertoppsberg. Resan avslutas i Vietnams pulserande huvudstad Hanoi.

Resedetaljer

DagProgram
1-3 Siem Reap och Angkor Wat
4-5 Huvudstaden Phnom Penh
6-7 Cykla på öar i Mekong
8-10 Till Laos - Si Phan Don, de 4000 öarna
11 Tempelkomplexet Wat Phu
12-13 Dagsvandring, etniska minoriteter och bybesök
14-15 Attapeu - marknader, byar och vattenfall
16-18 Världsarvet Hoi An
19 Tam Coc, risodlingar och sockertoppsberg
20 Cykelutflykt bland risfält
21-22 Hanoi - Vietnams huvudstad
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (1 natt på tåg och 1 natt hos en familj)
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen
 • Inträde och lokal guide vid Angkor samt inträden till Killing Fields och Toul Sleng
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Cykelhyra 2 dagar
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • Visum som erhålls vid ankomst till Kambodja, Laos och Vietnam
Resplan dag för dag
Kambodja Laos Vietnam

Dag 1-3 Siem Reap och Angkor Wat

Samling på vårt hotell i Siem Reap. Med Siem Reap som bas utforskar du de imponerande Angkortemplen under två dagar.

Storslagna Angkor

Dag 4-5 Huvudstaden Phnom Penh

Resan fortsätter med buss eller när det är möjligt med båt, till Phnom Penh. Besök kungahuset, nationalmuseet och den praktfulla gamla marknaden. Ett besök i det gamla tortyrcentret Tuol Sleng är nog obligatoriskt, liksom avrättningsplatsen Choeung Ek, där 17 000 kambodjaner mötte döden. Detta är det mest kända av Kambodjas många killing-fields.

Familjeutflykt i Phnom Pehn

Dag 6-7 Cykla på öar i Mekong

Buss till den fridfulla och vackra staden Kratie, som ligger vackert vid Mekongfloden. Här kan du se de sällsynta sötvattensdelfinerna och cykla mellan byar på öar i Mekong.

Cykelfärja vid Kratie

Dag 8-10 Till Laos - Si Phan Don, de 4000 öarna

Dagen inleds med en bussresa från Kratie till Si Phan Don i Laos. På vägen stannar bussen vid Sydostasiens största vattenfall, Khone Phapheng. Si Phan Don är Mekongs imponerande inlandsdelta nära gränsen mot Kambodja. Under tre nätter bor du på ön Don Khong. Här kan du göra utflykter med båt och cykel.

På Don Khong

Dag 11 Tempelkomplexet Wat Phu

Du åker morgonbuss och färja över Mekong till tempelkomplexet Wat Phu som härrör från det gamla Khmerriket. Flera intressanta stopp på vägen. Du sover en natt på hotell i den trevliga staden Paxe.

Laotisk taxi

Dag 12-13 Dagsvandring, etniska minoriteter och bybesök

Med buss till Tad Lo på Bolevanplatån, som ligger högt över låglandet längs Mekong. Här finns det flera vattenfall, etniska minoriteter och fina vandringsmöjligheter. Dag 13 bor du i en traditionell by i enkla men bekväma trähus.

Grannlaga sömnadsarbete

Dag 14-15 Attapeu - marknader, byar och vattenfall

Vidare till Attapeu med flera naturliga stopp längs vägen i byar och på lokala marknader, där olika etniska grupper samlas för att handla. I Attapeu får du bekanta dig med staden och den kringliggande landsbygden. Under Vietnamkriget gick den berömda Ho Chi Minhleden alldeles i närheten av Attapeu. Området drabbades hårt av kriget. Besök museet över Vietnamkriget och Ho Chi Minhleden.

Gammal SAM-missil nära Attapeu

Dag 16-18 Världsarvet Hoi An

Buss till vietnamesiska gränsen i det Centrala höglandet där den vietnamesiska reseledaren möter dig. Härifrån åker du buss vidare till Hoi An vid kusten. Den arkitektoniskt vackra och välbevarade staden Hoi An var från 1600-talet en viktig mötesplats för portugisiska, kinesiska och japanska handelsmän. Njut av staden och bada i havet. På kvällen dag 18 tar du nattåg från Da Nang till provinsen Ninh Binh.

Fiskare i Hoi An

Dag 19 Tam Coc, risodlingar och sockertoppsberg

Du installerar dig i byn Tam Coc dit du anländer före lunch. Byn ligger i ett makalöst vackert landskap. Sockertoppsformade berg sticker upp som landmärken på de omgivande risfälten. Det är som i Halong Bay, fast på land! Det är lätt att förstå att platsen, tack vare sin skönhet, är mäkta populär bland fotografer. Om du vill kan du åka på en spektakulär båttur genom kalkstensgrottor.

Dag 20 Cykelutflykt bland risfält

Du hyr en cykel och första delmålet blir Hoa Lu, Vietnams huvudstad fram till 1000-talet. Därifrån fortsätter du till naturreservatet Van Long. Sammanlagt cyklar du ca 25 km under dagen, terrängen är inte kuperad så det blir en lättsam färd. Övernattning sker i Van Long.

I väntan på matgäster

Dag 21-22 Hanoi - Vietnams huvudstad

Du lämnar din cykel i Van Long och blir upphämtad med buss som tar dig till Vietnams trevliga huvudstad Hanoi. Vid ankomst gör du en stadsvandring i närheten av ditt hotell som ligger centralt placerat i Hanois gamla stad. Du kommer att upptäcka att det är en alldeles betagande plats med massor av saker att se och göra. Här avslutas resan dag 22.

Tilltugg
Reseledare
Nguyen Chi Linh
Nguyen Chi Linh

Född 1972. Började arbeta hos oss 2007. Linh är uppvuxen i Bac Ninh, men bor nu i Hanoi. Han är gift och har tre barn. Utbildad engelsklärare. Linh vill visa upp Vietnam som det mångfacetterade land som det faktiskt är.

Vuthy Phan
Phan Vuthy Vuthy är född 1975 och arbetar som journalist och TV-producent, följaktligen är han väl insatt i hur dagens Kambodja fungerar. Han är gift och har två döttrar och är bosatt i Phnom Penh.
Souvannalath Detoudorn
Souvannalath Detoudorn

Souvannalath Detoudorn, kallas för Det. Född 1977 och bosatt i södra Laos. Började arbeta för oss 2012 och är utbildad lärare. Sport och musik är stora intressen.

Övrig information om resan

Utrustning


På den här resan kan det bli kyligt i bergen i Laos och Vietnam. Vill du undvika att frysa kan du ta med dig vindjacka och fleecetröja. Tänk svensk sommar. Detta gäller vistelsen Från Tad Lo och fram till Hoi An. På en del hotell kan du lämna kläder till tvätt. Bekväma skor med grovt mönstrade sulor är bra att ha med sig så att du får fäste om det är lerigt.