En resa till Costa Rica är en storslagen upplevelse för alla som är intresserade av djur och natur. Costa Rica är ett av världens biologiskt rikaste länder, med ca 5 % av alla arter och en fjärdedel av landet utgörs av nationalparker och skyddade områden där du kan upptäcka denna fantastiska rikedom. Följ med på en resa till Costa Rica med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Kolibri i Costa Rica
Läs mer om resan
Costa Rica & Nicaragua

Costa Rica & Nicaragua

Februari, oktober

Vulkaner, molnskogar och kolonialstäder

15 dagar
Sengångare
Läs mer om resan
Familjeresa: Costa Rica

Familjeresa: Costa Rica

Juni, oktober, december

Äventyr i regnskogen

15 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Centralamerika. Svenska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Samma villkor gäller för norrmän och danskar. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta respektive lands ambassad för information.

Ekonomi på resan

Valuta

Valutan i Costa Rica är Colon. Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer. Det brukar också finnas växlingsmöjligheter vid gränsövergången till Nicaragua. Det kan vara bra att ha med en buffert med USD då några av våra resenärer nyligen haft problem med sina kort i vissa bankomater.

Kostnader för mat

Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Priserna i Costa Rica är betydligt högre än i grannlandet Nicaragua. En coca cola kostar exempelvis ca 1 USD i Nicaragua och 2 USD i Costa Rica. Om du väljer enkla restauranger kan du räkna med att spendera i genomsnitt cirka 300 kr om dagen i Costa Rica.

Du hittar även generell reseinformation under menyalternativet Att resa med oss.