Gradering
Lugnare
Resa utan större fysisk aktivitet
Resedatum
Inga planerade datum

Argentina har mycket att erbjuda, både när det gäller natur och kultur. Denna resa tar dig från den charmiga storstaden Buenos Aires trädkantade alléer, där du tar del av det spännande kulturlivet, till norra Argentinas små byar och unika landskap. Här är ursprungsfolkens kultur högst levande och en natt sover du i en by hos Quilmesfolket. Resan fortsätter sedan till det trevliga och välkomnande grannlandet Uruguay. Koppla av i den fantastiska nationalparken Cabo Polonio, vandra längs de vackra stränderna och spana efter sjölejon. Strosa runt i den pittoreska kolonialstaden Colonia och avsluta resan med en tangokväll i Buenos Aires. Vill du se mer av Argentina? Lägg då till Patagonien, där du besöker den fascinerande glaciären Perito Moreno och vandrar i nationalparken Los Glaciares mäktiga berg.

Resedetaljer

DagProgram
1-2 Storstaden Buenos Aires
3 Tucumán
4-9 Småbyar och inhemsk kultur i norra Argentina
10 Flyg till Montevideo i Uruguay
11-12 Nationalparken Cabo Polonio
13 Charmiga Colonia
14-15 Tango i Buenos Aires
16-21 Tillägg av resa till Patagonien
16 Flyg till Patagonien
17-20 Glaciären Perito Moreno & nationalparken Los Glaciares
21 Avslut i Buenos Aires
Vad ingår i resan?
 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (1 natt på nattbuss , 1 natt i Quilmesby samt 2 nätter hos familj i Tilcara)
 • Frukost majoriteten av resans dagar, enkel mat på bussen till Tucumán samt under bybesöket i Quilmesbyn
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (utflykt till Quilmesruinerna, utflykt till saltöknen Salinas Grandes, Peña i Tilcara, tangokväll i Buenos Aires)
 • Inträde till museum vid Quilmesruinerna
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan

Vid Patagonientillägget ingår även följande:

 • Inträde till glaciären Perito Moreno
 • Båttur i Argentinasjön för att se glaciären Perito Moreno
 • Två dagsvandringar kring El Chaltén
 • Frukost 6 dagar
 • Lunchlåda under de 2 vandringsdagarna

Vad ingår inte i resan?
 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen

Resplan dag för dag
Argentina Uruguay.png

Dag 1-2 Storstaden Buenos Aires

Samling på hotellet i huvudstaden Buenos Aires, med ett enormt myller av mysiga kaféer, trevliga restauranger och ett dynamiskt kulturliv. Buenos Aires har en atmosfär som gör att du känner ett allmänt välbefinnande. Strosa runt i de lummiga parkerna och längs gatorna som kantas av träd och spännande arkitektur. Staden har många ansikten; bohemiska San Telmo, hippa Palermo och eleganta Recoleta, där Evita Perón är begravd. En annan populär stadsdel att besöka är La Boca, där fotbollsklubben Boca Juniors har sin arena och där de fortfarande dyrkar sin eviga idol - Maradona. Bekväm nattbuss till Tucumán andra kvällen.

Stadsdelen La Boca i Buenos Aires

Dag 3 Tucumán

Du anländer till Tucumán, vid Aconquijabergens sluttningar på förmiddagen. Du har sedan resten av dagen att utforska staden som trots sin storlek, som landets femte största stad, har behållit en småstadskänsla. Det var här som Argentinas självständighet från Spanien deklarerades år 1816.

Dag 4-9 Småbyar och inhemsk kultur i norra Argentina

Dessa dagar upptäcker du nordvästra Argentinas småstäder och jordfärgade bergslandskap, som tycks skifta i färg varje timme. Det omväxlande landskapet är tämligen okänt utomlands, ömsom kargt och ömsom tropiskt fuktigt. Argentinarna själva betraktar detta område som en dold skatt. Regionen erövrades av Inkaimperiet runt år 1480 och ursprungsfolkens traditioner lever vidare än idag. På väg upp till Salta besöker vi Quilmesruinerna och sedan sover vi en natt i en by hos Quilmesfolket. Majoriteten av nätterna spenderar du i Salta där du kan beundra den koloniala arkitekturen och besöka Catedral Basílica de Salta, som anses vara landets vackraste. Staden har även flera spännande museer där du kan lära dig mer om de ursprungsfolk som länge levt i denna region. Vi fortsätter längre norrut längs ravinen Humahuaca och besöker saltöknen Salinas Grandes innan vi når byn Tilcara, där vi spenderar två nätter. En av kvällarna i Tilcara besöker du en "Peña", där du lyssnar på levande andinsk musik.

Ravinen Humahuaca
Hantverk i Purmamarca

Dag 10 Flyg till Montevideo i Uruguay

Flyg via Buenos Aires till Uruguays huvudstad Montevideo, vid floden Rio de la Plata. Du anländer på eftermiddagen och vi rekommenderar en promenad i gamla stan och en middag på en restaurang som serverar en traditionell asado (grillad mat).

Huvudstaden Montevideo

Dag 11-12 Nationalparken Cabo Polonio

Med buss upp längs kusten till nationalparken Cabo Polonio. Här väntar långa, vilda och vackra sandstränder, landets största koloni av sjölejon, en fantastisk stjärnhimmel och en fridfull stämning. Bege dig ut på upptäcktsfärd mellan sanddynerna eller koppla av med en mate (ett slags traditionellt örtte) på stranden.

Nationalparken Cabo Polonio

Dag 13 Charmiga Colonia

Med buss till den lilla pittoreska kolonialstaden Colonia. Staden grundades år 1680 av portugiser som smugglade varor över Rio de la Plata till Buenos Aires. Strosa omkring och ät middag på någon av stadens mysiga uteserveringar. Vi spenderar en natt här.

Kullerstensgator i Colonia

Dag 14-15 Tango i Buenos Aires

På morgonen tar vi båten över Rio de la Plata till Buenos Aires där en fri dag väntar. På kvällen samlas vi för att uppleva stadens tangoliv. Njut av musiken och dansen och varför inte testa dina steg på en danslektion? Resan slutar här dag 15.

Tango i Buenos Aires

Dag 16-21 Tillägg av resa till Patagonien

För dig som vill se mer av Argentina erbjuder vi ett tillägg på 6 dagar till Patagonien efter den ordinarie resan. Din resa blir totalt 21 dagar istället för 15 dagar. Observera att denna resa generellt sett har 1 glob i svårighetsgrad medan Patagonientillägget har 2 glober.

Fitz Roy

Dag 16 Flyg till Patagonien

Flyg till El Calafate där du tillbringar den första natten. Patagonien är en av världens få bevarade vildmarker och här är det den karga miljön som bestämmer livsvillkoren för djur och människor. Under de kommande dagarna får du chansen att uppleva det som gör Patagonien så speciellt - landskapet, vidderna och tystnaden.

Guacos i Patagonien

Dag 17-20 Glaciären Perito Moreno & nationalparken Los Glaciares

Nu får du chansen att beundra en av de mest spektakulära vyerna i hela Sydamerika, den kritvita glaciären Perito Moreno. Glaciären täcker ett område på 250 km² och är som mest 700 meter djup. Du fortsätter därefter till den lilla byn El Chaltén, belägen mitt i nationalparken Los Glaciares. Toppen av berget Fitz Roy är nästan alltid täckt av moln, ett fenomen som ursprungsfolket Tehuelche trodde var rök och därför gav det namnet Chaltén (rökiga berget). Fitz Roy är 3405 m högt och dess skogar och sluttningar är hem för en unik samling av vilda djur och växter, inklusive det lilla rådjuret huemel och den majestätiska (och långt från lilla) kondoren, en av världens största fåglar. El Chaltén är en utmärkt utgångspunkt för vandringar och under två dagar gör vi dagsvandringar genom skogar, förbi vattenfall och glaciärer. Hela tiden med en svindlande utsikt mot karga och spetsiga granitberg. Du har en fri dag att bege dig ut på egna äventyr längs stigarna eller bara koppla av i byn. Flyg till Buenos Aires på eftermiddagen dag 20.

Vandring i Patagonien
Den spektakulära glaciären Perito Moreno

Dag 21 Avslut i Buenos Aires

Resan avslutas i Buenos Aires.

Världens bredaste aveny 9 de julio i Buenos Aires
Reseledare
Marisa Espinola
Marisa Espinola

Född 1975 i Buenos Aires. Marisa är arkitekt och har även studerat konst. Hon har arbetat i Argentina, Uruguay, Colombia och Sverige. Under 2 år arbetade hon som arkitekt i Stockholm och hon talar lite svenska. Hon arbetar inom olika projekt (både inom arkitektur, design och kultur) i Colombia och Argentina. Marisa älskar att resa, lära känna människor och att uppleva kulturella uttryck i alla dess former. Hon är entusiastisk över att visa upp sitt hemland Argentina, som hon beskriver som ett land med underbara kontraster och rik kultur.

Övrig information om resan

Flyg

Om du köper ditt flyg så att du mellanlandar i USA behöver du inget visum men ett intyg genom Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Ditt ESTA är giltigt under 2 år (om du inte byter pass). Det finns flera bluffsidor där man kan ansöka om ESTA, där priset är 89 USD. Det rätta priset är 14 USD och rätt sida kommer du till genom att klicka här!

OBS! Alla resenärer från länder som ingår i USAs Visa Waiver Programme (t ex Sverige) och som har besökt Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1.3 2011 måste ansöka om vanligt visum till USA (inte ESTA). Se till att du har minst 3 timmar mellan dina flyg om du ska resa via USA då köerna till säkerhetskontrollerna kan vara väldigt långa. Du behöver även hämta ut och checka in ditt bagage.

Om du mellanlandar i Kanada behöver du ett eTA (Electronic Travel Authorization). Det kostar 7 kanadensiska dollar och du ansöker om det genom att klicka här!

Boende

Majoriteten av resans nätter bor du på hotell. Under resan till Argentina & Uruguay kan enkelrum erbjudas 10 av resans 14 nätter. En natt spenderar du på en buss, en natt sover du i små hus tillhörande familjer i en by i norra Argentina, och två nätter sover du hos en lokal familj i Tilcara som driver ett enkelt guest house. I Patagonien kan enkelrum erbjudas samtliga av resans nätter.

Utrustning

 • På denna resa kommer det att vara ett skiftande klimat; i Buenos Aires och norra Argentina är medelteperaturerna under mars och oktober mellan 20-30 grader medan temperaturen i Uruguay är mellan 15 och 25 grader, ofta med mycket vind längs kusten. Tänk därför på att ta med både varma och tunna kläder. På denna resa går det bra att ha resväska eller ryggsäck. Det är en fördel om det är en resväska av medelstorlek då allt bagage färdas inne i bussen under dagarna i norra Argentina och i Uruguay.
 • På denna resa kommer det att vara en byvistelse och vi brukar då rekommendera att man tar med sig en liten present, som uppskattning att vi blir välkomnade till byn. Det kan vara något till barnen eller något svenskt. Det går även mycket bra att rådgöra med reseledaren och köpa något lokalt på plats. En pannlampa/ficklampa rekommenderas att ha med sig på denna resa samt ett sidenlakan vid övernattningen i byn.
 • I Patagonien är det betydligt svalare än i övriga delar av landet, mellan 5-16 grader. Här är lager på lager en bra idé, underställ, vantar, mössa och regnkläder rekommenderas. Under de två dagsvandringarna i Patagonien rekommenderar vi ett par gympaskor alternativt ett par stabilare vandringsskor.