En resa till Argentina är en underbar upplevelse för den som är intresserad av natur och kultur. Argentina är det åttonde största landet i världen och här ryms ett spektakulärt landskap som dramatiskt skiljer sig åt från norr till syd. Här finns även ett spännande och rikt kulturliv med dans, musik, teater och film. Följ med på en resa till Argentina med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

By i norra Argentina.jpeg
Läs mer om resan
Argentina & Uruguay

Argentina & Uruguay

Februari, mars, oktober

Charmiga byar och mäktiga berg

15 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Argentina. Svenska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Samma villkor gäller för norrmän, finländare och danskar. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta Argentinas ambassad för information.

Ekonomi på resan

Valuta

Valutan i Argentina är argentinsk peso. Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer.

Kostnader för mat

Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Om du väljer enkla restauranger som lokalbefolkningen går till kan du räkna med att spendera cirka 160-200 kr om dagen i Argentina. Argentina har dock hög inflation (ca 21 % under 2017) vilket gör det svårt att bedöma kostnader i förväg, då de ständigt ändras.

Du hittar även generell reseinformation under menyalternativet Att resa med oss.