Gradering
Varierande
Resa med viss fysisk aktivitet
Dagar
9
Resedatum
Pris
17 200 kr (vuxen) 13 900 kr (barn)
2024
26 oktober
- 3 november
Börjar:2024-10-26 i Amman.
Avslutas:2024-11-03 i Amman.
Reslängd:9 dagar
Deltagare:6 - 16
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:17 200 kr
Barnpris (tom 11 år):13 900 kr
Boka-tidigt-rabatt:- 700 kr

Följ med på en spännande resa med hela familjen för att upptäcka Jordanien, med upplevelser för såväl vuxna som barn. Låtsas vara Indiana Jones när ni upptäcker klippstaden Petra, sov under en storslagen stjärnhimmel i öknen i Wadi Rum, pröva att simma i det mycket salta Döda havet samt snorkla och leta efter fiskar i Röda havet.

Resedetaljer

DagProgram
1 Samling i Jordaniens huvudstad Amman
2 Upptäck spännande gamla fort och njut av varma källor
3 Simma i Döda havet
4 Spännande vandring i dramatisk kanjon
5 Upptäck klippstaden Petra
6 Bli hänförd av stjärnhimmeln i Wadi Rum
7 Ett första dopp i Röda havet
8 Njut av Röda havet
9 Tillbaka till Amman
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan
 • 8 frukostar, 2 luncher och 5 middagar ingår
 • Inträde till Petra, Wadi Rum, Jerash och Ajloun
 • Rundturer i Jerash, Madaba, Wadi Ibn Hamad, Petra och Wadi Rum (med Jeep)
 • Samtliga utflykter, inträden och aktiviteter ingåendes i resplan
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • Visum utfärdas vid ankomst för 40 JOD (ca 500 SEK).
Resplan dag för dag
Jordanien

Dag 1 Samling i Jordaniens huvudstad Amman

Transfer från flygplatsen i Amman. På kvällen möte med resten av gruppen på hotellet.

Resan till Jordanien inleds med ett besök i den historiska staden Amman

Dag 2 Upptäck spännande gamla fort och njut av varma källor

Under förmiddagen gör ni en rundtur i Amman, Mellanösterns kulturella huvudstad. Besök citadellet, den blå mosken och gå vilse på marknaden.

Senare under dagen åker ni vidare till Jerash, en 2000 år gammal grek-romersk stad känd som ‘Pompeii of the East’. Här upptäcker ni bland annat platsens amfiteater.

Färden går vidare till det historiska fortet i Ajloun. Fortet skyddade de gamla transportlederna mellan södra Jordanien och Syrien, och formade tillsammans med andra fort en kedja som kommunicerade meddelanden mellan Eufrat och Kairo med hjälp av nattliga ljussignaler. Idag är det gamla fortet en spännande plats att upptäcka med fascinerande labyrinter av torn, kammare och trappor. Utsikten över Jordandalen är magnifik.

Dagens sista stopp är Al Himma, känt för sina varma källor. Här övernattar ni på ett guest house med en pool med vatten från de varma källorna. Er värd bjuder er på en traditionell hemlagad middag.

Jerash
Olivträd vid Ajloun
Det gamla slottet i Ajloun

Dag 3 Simma i Döda havet

Förmiddagen är ledig för vila eller egna upptåg. Senare under dagen fortsätter resan till jordklotets lägsta punkt! Döda havet som ligger i Jordandalen är en vacker och dramatisk plats som ligger hela 400 meter under havsnivån.

Pröva en fascinerande simtur i det varma och mycket salta vattnet som garanterat håller dig flytande!

Det blir ett besök vid Döda havet under resan

Dag 4 Spännande vandring i dramatisk kanjon

Efter frukost åker ni vidare från Döda havet till den kristna staden Madaba “Mosaikstaden” där ni hittar världens äldsta mosaikkarta av det heliga landet.

Färden fortsätter till Mount Nebo där ni bjuds på en fantastisk utsikt över Jordandalen. Därefter blir det äventyr i Wadi Ibn Hamad. Denna floddal (kanjon) blir ett härligt familjeäventyr med en grund flod som forsar fram mellan bergsväggarna. I detta fascinerande landskap njuter ni av en 2-3 timmars vandring.

Senare på eftermiddagen åker ni till Petra där ni äter middag och övernattar på en vacker plats i ett beduinläger.

Resa Jordanien Madaba moske
Vackra Mt Nebo

Dag 5 Upptäck klippstaden Petra

Klippstaden Petra är Jordaniens mest kända historiska plats. Petra härrör sig från tiden för Nabateans, ett arabfolk som bosatte sig i södra Jordanien för mer än 2000 år sedan. Beundrat för dess utvecklade kultur, storslagna arkitektur och komplexa system för dammar och vattenkanaler, Petra är nu ett välkänt UNESCO världsarv. Det som gör Petra så speciellt är dess spektakulära plats djupt inne i en smal passage i form av en ökenravin. Känslan när ni passerar den smala ravinen och möts av de uthuggna klipporna är oslagbar.

Ni väljer själva hur ni vill 'upptäcka' Petra. Antingen tar ni den vanligaste vägen genom den smala ravinen likt 'Indy' i filmen Indiana Jones och det sista korståget.

Alternativt så besöker ni Petra från "baksidan". Detta är lite mer äventyrligt och börjar med ett besök i det så kallade Lilla Petra, en ca två timmars vacker vandring från Petra. Oavsett vilken väg ni väljer så blir upplevelsen oförglömlig.

På kvällen får ni chansen att uppleva Petra på ett helt annat sätt då ni guidas genom ravinen som nu är upplyst av tusentals stearinljus.

Vandringen bjuder på omväxlande miljöer
Petra
Stämningsfullt vid kvällsbesök av Petra

Dag 6 Bli hänförd av stjärnhimmeln i Wadi Rum

Efter frukost lämnar vi Petra för vidare färd mot Wadi Rum, Jordanien största öken och en av världens mest spektakulära ökenlandskap.

Här använder vi jeepar för att under en halvdag upptäcka ökenlandskapet. Lunchen lagas på plats av en lokal beduin. Under er 'safari' hinner ni med en kortade vandring där ni kan upptäcka sanddynorna, vackra stenformationer och den mäktiga känslan av den oändliga öknen.

Under solnedgången rider ni kamel medan er middag förbereds. Ni tar er sedan till er tältplats där ni möts av tält, madrasser och en sprakande lägereld. Här äter ni er lokalt tillagade middag mitt ute i den magiska öknen. Ni väljer själva om ni vill bo i tält eller rakt under den otroliga stjärnhimlen (rekommenderas!).

Skymning i Wadi Rum
Besök hos beduiner vid Wadi Musa

Dag 7 Ett första dopp i Röda havet

Nu lämnar vi öknen och beger oss tillbaka till civilisationen, denna gång till Aqaba som ligger vid Röda havet. Eftermiddagen ledig för vila eller egna aktiviteter.

Akaba

Dag 8 Njut av Röda havet

Heldag med tid för egna aktiviteter vid Röda havet.

Fantastisk snorkling vid korallrev i Röda havet

Dag 9 Tillbaka till Amman

Bus tillbaka till Amman där resan avslutas. Eller så stannar ni några extra dagar vid Röda havet. Internationella flyg går både från Amman och Aqaba.

Övrig information om resan

Flyg

På den här resan flyger du enklast till Amman och hem från Akaba. Flyg kostar från 3500 kr tur och retur. Fyll i "multi-city" när du söker på exempelvis Flygresor.se. Du kan även enkelt återvända landvägen till Amman och flyga hem därifrån.

Resan inleds kl. 18.00 dag 1 med informationsmöte, så se till att anlända i god tid för detta.

Vill du ha hjälp med din flygbokning så går det bra att använda vår samarbetspartner för flygbokningar. Kontakta oss för mer information.