Gradering
Lugnare
Resa utan större fysisk aktivitet
Dagar
25
Resedatum
Pris
29 300 kr
2024
7 november - 1 december Bekräftad
Börjar:2024-11-07 i Trivandrum.
Avslutas:2024-12-01 i Kolkata.
Reslängd:25 dagar
Deltagare:5 - 12
Lediga platser:Fåtal platser
Bekräftad:Ja, du kan boka ditt flyg
Pris:29 300 kr
Boka-tidigt-rabatt:- 700 kr
2025
20 februari - 16 mars
Börjar:2025-02-20 i Trivandrum.
Avslutas:2025-03-16 i Kolkata.
Reslängd:25 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:29 300 kr
Boka-tidigt-rabatt:- 700 kr
2025
6 november - 30 november
Börjar:2025-11-06 i Trivandrum.
Avslutas:2025-11-30 i Kolkata.
Reslängd:25 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:Ring för pris
Boka-tidigt-rabatt:- 700 kr

Den här unika tågresan tar dig från Indiens gröna lunga i sydliga delstaten Kerala, via tempel och grottor längs ostkusten, till Himalayas berg och minoritetsfolk i norr. Se tigrar i Manas nationalpark, bo hos familjer utanför tempelstaden Trichy, paddla i backwaters vid Coconut Palms, promenera bland teodlingar i bergsstaden Darjeeling och besök de levande broarna i Meghalaya. Men framför allt är detta en resa för tågälskare. Tågen är inte snabba, men bjuder på upplevelser och möten utöver det vanliga. Indien upplevs helt enkelt bäst med tåg!

Resedetaljer

DagProgram
1 Trivandrum – Keralas huvudstad
2-3 Coconut Palms och backwaters
4-5 Kochi med sin koloniala charm
6-7 Familjeboende och tempelstaden Trichy
8-9 Chennai – Tamil Nadus huvudstad
10-11 Grottor och kaffeplantage
12-14 Tusenåriga världsarv i Odisha
15-16 Darjeeling vid Himalaya
17-19 Manas nationalpark
20-21 Levande broar och vattenfall
22-23 Bybesök och fågelskådning
24-25 Avslutning i Calcutta
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (två nätter bor bekvämt hos en familj och fyra nätter på nattåg)
 • Mat under vistelsen vid Coconut Palms, under familjeboendet och i Manas nationalpark (7 dagar). Dessutom ingår maten när du vistas på tågen.
 • Inträde till Manas nationalpark
 • 2 safariturer i Manas nationalpark och en båttur i Dibru Saikhowa nationalpark
 • Samtliga utflykter, inträden och aktiviteter ingåendes i resplan (Kathakali uppträdande, kyrkor i Kochi, tempelbesök i Trichy, grottor, museum mm)
 • Inrikesflyg till Calcutta
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • E-visum ordnar du själv innan resan
Resplan dag för dag
Stora Indiska Tågresan

Dag 1 Trivandrum – Keralas huvudstad

Du träffar gruppen och din reseledare på vårt hotell i Trivandrum, Keralas huvudstad. Staden har en hel del brittisk arkitektur, fina marknader och många konstgallerier.

Dag 2-3 Coconut Palms och backwaters

Efter frukost åker du tåg till det 150 år gamla kungahuset Coconut Palms. Huset är varsamt renoverat, delvis med hjälp av finansiering från Läs & Res. Här bor du precis vid backwaters fascinerande system av sjöar och kanaler. Dessutom är det bara några minuters promenad till stränderna vid Indiska oceanen. Paddla i det gröna backwaters, beundra de lokala fiskarna när de anländer med sin fångst, besök tempel, bada och njut av lugnet.

I Keralas Backwaters bor du på Coconut Palms

Dag 4-5 Kochi med sin koloniala charm

Med båt genom backwaters kanaler, förbi risfält och byar. Backwaters är ett paradis, både för människor och för fåglar. Spana efter ormhalsfågel, häger, skarv och olika sorters kungsfiskare. Från Alapuzha tar du tåget till Kochi. Upplev den koloniala charmen i gamla Kochi, som varit en viktig hamnstad sedan 1341. Lär dig hur man fiskar med de gamla kinesiska fiskenäten, pröva en lokal fiskrätt och njut av kathakalidans. Nattåg till Tiruchirapalli (Trichy) dag 5.

Dansen Kathakali får du uppleva i Kochi

Dag 6-7 Familjeboende och tempelstaden Trichy

Du anländer på morgonen till Tiruchirapalli (kallas Trichy) där du bor två nätter hos en familj. Här får du chansen att ta del av den sydindiska kulturen och gästfriheten på riktigt. Förutom att umgås med din familj så utforskar du den gamla tempelstaden. Du besöker det mer än 2000 år gamla Sri Ranganathaswamytemplet, som är Indiens största tempel och en viktig vallfartsplats för vaishnavister (dyrkar Vishnu). Du beundrar också det berömda Rockfort-templet samt besöker en biståndsorganisation som hjälper barn med intellektuell funktionsnedsättning.

Trichy sett från Thayumanaswami templet

Dag 8-9 Chennai – Tamil Nadus huvudstad

Morgontåg till Chennai (Madras) där du besöker museum och det jättelika biblioteket. Staden har mer än sju miljoner innevånare och en lång historia. Fynda på marknaderna i stadens gamla kvarter och besök den långsträckta stranden. Nattåg mot Visakhapatnam dag 9.

En sydindisk thali skall serveras på bananblad

Dag 10-11 Grottor och kaffeplantage

Du anländer till Visakhapatnam, en hamnstad i delstaten Andhra Pradesh. Besök stadens ubåtsmuseum och njut av stranden. Dag 11 får du uppleva en fantastisk tågresa (tåget passerar genom 58 tunnlar) till Arakudalen där du besöker de berömda Borragrottorna och får en rundvandring på ett kaffeplantage. I området finns många minoritetsfolk och du besöker ett museum där du får lära dig mer om de olika folkgrupperna.

Stranden vid Visakhapatnam

Dag 12-14 Tusenåriga världsarv i Odisha

Dagtåg till den historiska staden Bhubaneshwar i delstaten Odisha. Du besöker tusenåriga tempel och Khandagirigrottorna från 200-talet. Du har också tid att beundra Konark med sitt världsarvslistade Soltempel. Templet, som även kallas "den svarta pagodan", är från 600-talet och byggt helt i granit. Studera även de fantastiska kamasutrastatyerna. Nattåg mot Darjeeling dag 14.

Kamasutrastatyer vid Konark

Dag 15-16 Darjeeling vid Himalaya

Vid Himalayas sluttningar ligger den gamla brittiska sommarstaden Darjeeling. Här njuter du av kolonial charm, besöker teplantage och kloster, åker smalspårigt tåg (erkänt som världsarv av UNESCO) och ser solen gå upp över Kanchenjunga från Tiger Hill. Du får också tid att strosa runt på egen hand och insupa atmosfären.

Darjeeling är Indiens temecka

Dag 17-19 Manas nationalpark

Ankomst efter lunch till en av Indiens bästa och vackraste nationalparker, belägen nära gränsen till Bhutan. Nationalparken är erkänt som världsarv av UNESCO. Här bor du två nätter i ekoturism-stugor som ägs av en bygemenskap som jobbar för att bevara parkens vilda djur. Här reser sig Himalayas berg vid horisonten och under besöken i parken ser du noshörningar, elefanter, fåglar och om du har tur, tiger. Du besöker också byar befolkade av Bodofolket där du kan köpa traditionellt hantverk. Med tåg till Guwahati dag 19.

Tiger i Manas nationalpark

Dag 20-21 Levande broar och vattenfall

I Guwahati besöker du Kamakhyatemplet tillsammans med hinduiska pilgrimer och beundrar Brahmaputrafloden. Resan går vidare till världens regnigaste plats, Cherrapunji, i delstaten Meghalaya. Provgå de mytomspunna levande broarna, byggda av levande trädrötter, som blir starkare med tiden. Vissa broar är 500 år gamla. Du får också åka båt på Umiamsjön och beskåda Nohkalikai-vattenfallet. Dag 21 nattåg mot Dibrugarh

Nohkalikai vattenfallet nära Cherrapunjee

Dag 22-23 Bybesök och fågelskådning

Du får följa med till byn Namphake utanför Dibrugarh, där Thai Pakefolket bor. Besök de traditionella husen och samtala med munkar vid det gamla buddhisttemplet. Dag 23 vigs åt flodsafari i en nationalpark där fågelskådning står i centrum

Dag 24-25 Avslutning i Calcutta

Flyg till Calcutta där resan avslutas. Flyg hemåt eller stanna några dagar och utforska ”glädjens stad”.

Möte i Calcutta
Reseledare
Bamin Baro
Bamin Baro Född 1976 och har arbetat som guide sedan 2010. Han tillhör Apatani folket, bor i Arunachal Pradesh och har en examen i konst. Han gillar att resa, fotografera och går gärna upp tidigt för fågelskådning.
Nelson Vinodh
Nelson Vinodh

Född 1981 och uppvuxen i en liten stad utanför Chennai. Han har en mastersutbildning i Socialt arbete och jobbar med utvecklingsfrågor och fattigdomsbekämpning. Som kristen tillhör han en religiös minoritet i Indien, vilket gett honom viktiga perspektiv. Han har rest i samtliga delstater i södra Indien och älskar att utforska nya områden.

Övrig information om resan

Flyg

På den här resan flyger du till Trivandrum och hem från Calcutta. Flyg kostar från 4500 kr tur och retur.
Resan inleds kl 18 dag 1 med informationsmöte, så se till att anlända i god tid för detta.