Gradering
Varierande
Resa med viss fysisk aktivitet
Dagar
19
Resedatum
Pris
39 700 kr
2024
15 oktober
- 2 november
Bekräftad
Börjar:2024-10-15 i Delhi.
Avslutas:2024-11-02 i Katmandu.
Reslängd:19 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Ja, du kan boka ditt flyg
Pris:39 700 kr
2025
28 mars
- 15 april
Börjar:2025-03-28 i Delhi.
Avslutas:2025-04-15 i Katmandu.
Reslängd:19 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:Ring för pris
Boka-tidigt-rabatt:- 500 kr
2025
20 oktober
- 7 november
Börjar:2025-10-20 i Delhi.
Avslutas:2025-11-07 i Katmandu.
Reslängd:19 dagar
Deltagare:6 - 12
Lediga platser: Ja
Bekräftad:Nej, avvakta med att boka flyg
Pris:Ring för pris
Boka-tidigt-rabatt:-1 000 kr

Följ med på en resa som tar dig till de mest fascinerade delarna av Himalaya. I indiska Sikkim bjuds du på storartade vyer över Himalayas snöklädda toppar och besöker temeckat Darjeeling. Här bor du två nätter i ett homestay och får ta del av den lokala kulturen. Det isolerade kungadömet Bhutan liknar inget annat land. Här är den unika kulturen intakt och utveckling mäts i bruttonationallycka. Buddhismen genomsyrar allt och du får bland annat besöka det dramatiskt belägna Taktsangklostret, även kallat "Tiger's Nest". Resan avslutas i Nepal där det blir enklare dagsvandringar och besök vid de många världsarven i "Gudarnas stad", Kathmandu.

Resedetaljer

DagProgram
1 Delhi
2 Mot Himalaya
3 Darjeeling och Tiger's hill
4 Byboende utanför Pelling
5 Klosterbesök och den heliga sjön Khecheopalri
6-7 Gangtok – Sikkims huvudstad
8 Historiska vingslag i Kalimpong
9 Mot Bhutan
10 Thimphu – Bhutans huvudstad
11 Heldag i Thimphu
12 Fantastiska Punakha Dzong
13 Historiska Paro
14 Tigerns näste
15 Flyg till Kathmandu
16 Besök några av Kathmandus världsarv
17 Namobuddha och lättare vandring
18 Bybesök och matlagningskurs
19 Resan avslutas
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (två nätters byboende i Sikkim)
 • Mat under samtliga dagar i Bhutan och under byboendet i Sikkim (7 dagar). Frukost och middag ingår dessutom under 6 dagar i Indien.
 • Tillstånd för besök i Sikkim
 • Visum och tillstånd i Bhutan
 • Samtliga utflykter, inträden och aktiviteter ingåendes i resplan (kloster, museum, utsiktspunkter, tempel)
 • Rundturer enligt resplan i Sikkim, Bhutan och Nepal
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • E-visum till Indien ordnar du själv innan resan
 • Visum till Nepal betalar du på flygplatsen
Resplan dag för dag
Sikkim, Bhutan och Nepal

Dag 1 Delhi

Träffa din grupp och din reseledare vid möteshotellet i Delhi.

Dag 2 Mot Himalaya

Efter frukost väntar transport till Delhis flygplats för inrikesflyg till Bagdogra. Därifrån är det ytterligare 4 timmar till temeckat Darjeeling. Staden omges av Himalayas snöklädda toppar och kullarna är täckta av gröna tebuskar. Ta del av den koloniala charmen och stadens många kloster.

Sikkims magiska landskap

Dag 3 Darjeeling och Tiger's hill

Dagen inleds med en kortare tågresa längs en smalspårig järnväg upp till "Tiger's Hill" och Ghoom. Härifrån är utsikten över Himalayas 8000 meters-toppar magnifik. Åter i Darjeeling väntar en rundvandring. Du besöker Himalayan Mountaineering Institute där det finns mängder av material från första bestigningen av Mount Everest. Du besöker även stadens tibetanska kvarter samt ett närliggande teplantage.

Darjeeling är Indiens temecka

Dag 4 Byboende utanför Pelling

Efter frukost går resan vidare (4 timmar) till byn Darap utanför staden Pelling i Sikkim. Här bor du två nätter i ett "homestay" och får ta del av den lokala kulturen. Lär dig laga någon av de lokala maträtterna och njut av solnedgången över Kanchenjunga, Sikkims högsta topp.

Dag 5 Klosterbesök och den heliga sjön Khecheopalri

På förmiddagen besöker du Pemayangtse-klostret som byggdes redan på 1600-talet. Beundra väggmålningarna, prata med munkarna i deras kvarter och ta in atmosfären. Du besöker också ruinerna från Sikkims gamla huvudstad.

Dag 6-7 Gangtok – Sikkims huvudstad

Resan fortsätter till Gangtok (6 timmar) längs en vacker väg som passerar mängder av små byar. I Gangtok bor du två nätter i ett charmigt gästhus. Detta är hjärtat av Sikkim och du besöker flera av stadens viktiga kloster. Dag 7 väntar besök vid Rumtek-klostret, ett institut för tibetologi och ett hantverkscenter för bomullsodling.

Dag 8 Historiska vingslag i Kalimpong

Efter frukost väntar en bilfärd på tre timmar till Kalimpong. Staden var en del av Bhutan innan den blev en del av det brittiska Indien på 1800-talet. Kalimpong var länge en central stad på den gamla handelsrutten till Tibet. Eftermiddagen är fri för utforskande på egen hand. Besök stadens äldsta kloster, Tsongsa, eller strosa bland de gamla koloniala kvarlevorna.

Dag 9 Mot Bhutan

Idag väntar vidare färd (6 timmar) till staden Phuentsholing vid den bhutanesiska gränsen. Här väntar gränsprocedurer. Övernattning i Bhutan.

Dag 10 Thimphu – Bhutans huvudstad

Tidig avresa i riktning mot kungarikets huvudstad, Thimpu (6-7 timmar). På vägen stannar vi till vid Simtokha Dzong, ett gammalt kloster från 1600-talet som numera är landets största monastiska institut. Ankomst till Thimphu på eftermiddagen. Staden har runt 100 000 innevånare och har viss biltrafik. Bhutan stoltserar dock fortfarande med att vara det enda landet i världen utan trafikljus. Kungen styr fortfarande i Bhutan, även om han inte längre styr landet officiellt.

Dag 11 Heldag i Thimphu

Dagen vigs åt en rundtur i Thimphu. Besök Memorial Chorten, en stor stupa byggd till minne av den tredje kungen som regerade år 1952-1972. Därefter får du ta del av hur traditionell konst bevaras i en av stadens konstskolor. Här lär sig konstnärer att bland annat måla thankamålningar (heliga buddhistiska målningar på rullar). Besök Tashichho Dzong – huvudsekretariatets byggnad. Det är härifrån kungen och andra framstående tjänstemän driver landet. På eftermiddagen får du njuta av fredstemplet Dechencholing Phodrang och går en kortare promenad till ett litet, vackert nunnekloster.

Munkar vid ett kloster i Thimphu

Dag 12 Fantastiska Punakha Dzong

Efter frukost fortsätter resan mot den lilla staden Punakha. På vägen passerar du Dochula-passet (3100 m) där det bjuds på kaffe och fantastiska vyer över östra Himalaya. Efter lunch besöker du det spektakulära fortet Punakha Dzong, uppfört på 1600-talet. Detta var tidigare Bhutans huvudstad och är numera vinterbostad för den centrala monastiska institutionen. Dzong (fästningen) ligger mellan två floder, Pochu och Mochu, en manlig och en kvinnlig flod. Beundra arkitekturen och strosa i omgivningen.

Hängbro nära Punakha Dzong

Dag 13 Historiska Paro

Idag går färden vidare mot staden Paro (4 timmar). Besök det mäktiga klostret Rinpung Dzong. Du tar dig dit via en vacker stenlagd stig och en träbro belägen vid två vakthus. Klostrets centrala torn (Utse) med sitt enastående träarbete är ett av de vackraste tornen i landet. Besök också nationalmuseet (Ta-Dzong), som tidigare var Rinpung Dzongs klocktorn. Museet bjuder på en fantastisk utsikt över Parodalen och här beundrar du bland annat en samling handgjorda masker som används vid de traditionella chaamfestivalerna.

Dag 14 Tigerns näste

En av höjdpunkterna under resan är besöket vid Taktsangklostret, även känt som Tigerns näste (Tiger's nest). Klostret är dramatiskt placerat högt upp på kanten av en klippvägg. Namnet kommer från legenden om att Guru Rinpoche (viktig guru inom tibetanska buddhismen) under 700-talet red på en tigerhona på flykt från fiender och han ska då ha tagit tillflykt i en grotta där klostret sedan byggdes. Räkna med en timmes vandring för att ta dig till bästa utsiktspunkten, och ytterligare två timmar om du vill ta dig hela vägen till klostret. Resten av dagen utforskar du den historiska staden Paro.

Tigerns näste – en given höjdpunkt på din resa till Bhutan

Dag 15 Flyg till Kathmandu

Transfer till flygplatsen och flyg till Nepals huvudstad Kathmandu. Här möts du av vår nepalesiska reseledare som tar dig med till vårt hotell i världsarvet Bhaktapur strax utanför Kathmandu. Kvällen vigs åt en lugn promenad i världsarvet.

Bhaktapur

Dag 16 Besök några av Kathmandus världsarv

Dagen ägnas åt att se de mest berömda sevärdheterna i Kathmandudalen; det stora hinduiska tempelområdet Pashupatinath får besök av pilgrimer från hela Sydasien, Boudhanath är en enorm buddhistisk stupa och Swayambhunath (även kallat Monkey Temple) är en vacker stupa belägen högst upp på en brant kulle.

Dag 17 Namobuddha och lättare vandring

Efter frukost beger du dig till Namobuddha (1,5 timmar) 41 km öster om Kathmandu.
Platsen är en viktig buddhistisk pilgrimsplats och här finns kloster, stupor och givetvis många munkar och nunnor. Från Namobuddha vandrar du 2-3 timmar i nedförsbacke genom odlade fält och vacker natur till den historiska byn Panauti. Du möter jordbrukare på fälten, hantverkare i sina verkstäder och lär dig om de olika minoritetsfolken. På kvällen åter i Bhaktapur.

Dag 18 Bybesök och matlagningskurs

Besök ett par intressanta byar en timme söder om Kathmandu. Du får träffa hantverkare som skapar fantastiskt träsnideri och ta del av framställningen av senapsolja. Du promenerar i inspirerande miljö och besöker ett par tempel. På eftermiddagen tar din nepalesiske reseledare med dig till sitt hem där han och hans fru håller i en matlagningskurs med fokus på klassiska nepalesiska rätter. Dagen avslutas med gemensam middag.

Dag 19 Resan avslutas

Resan avslutas dag 19 i Kathmandu.

Reseledare
Shekhar Singh Dangol2
Shekhar Singh Dangol Född 1966. Började som tolk 1989, som reseledare 1995. Bor i Panga där han arbetar som lärare i engelska. Fru och två söner. Han har gjort otaliga vandringar. Väl insatt i politiska frågor. Bäst under resan "staying with families along the trek". Leder resan i Nepal.
Tshering Chojur
Tshering Chojur
Övrig information om resan

Flyg

På den här resan flyger du till Delhi och hem från Kathmandu. Flyg från 8000 kr tur och retur.