På väg mot Ladakh

Så var det äntligen dags. Imorgon flyger jag till Delhi, där jag kommer att landa den 27 juli kl 03.10 lokal tid. Lite resfeber har jag allt, även om allt nu är packat och klart.

Trots att det nu är fjärde gången jag besöker Indien har jag bara sett en liten del av detta fascinerande jätteland, och jag är lika förväntansfull denna gång. Den här gången ska jag resa till Ladakh, längst upp i nordligaste Indien, för att lära mig mer om den del av Indien som också kallas  ”Lilla Tibet”. Detta eftersom en majoritet av invånarna är av tibetanskt ursprung och kulturen är mer tibetansk än indisk. Jag reser också till Ladakh för att lära mig mer om Läs & Res resa dit, en ny resa som gick för första gången i augusti 2008. Självklart kommer jag också att träffa vår reseledare Ali.

I New Delhi kommer jag bara att stanna några timmar, redan samma kväll ska jag nämligen ta en buss upp till Manali i Himachal Pradesh. Precis som på Läs & Res resa kommer jag att åka landvägen upp till staden Leh, som ligger på 3500 meters höjd. Jag kommer att tillbringa tre dagar på vindlande, slingrande vägar. Nästa inlägg blir troligtvis från Manali. Vi hörs!