Gradering
Aktiv
Resa med fysiskt krävande inslag
Resedatum
Inga planerade datum

Ett äventyr på cykel längs småvägar, mellan byar och städer i Röda flodens delta. Du cyklar rätt in i den vietnamesiska vardagen och får många möten med människor som delar med sig av sina erfarenheter från Vietnam - landet i ständig förändring. Njut av tillvaron i Vietnams första nationalpark Cuc Phuong, ät dig genom det delikata nordvietnamesiska köket och upptäck den fantastiskt trevliga staden Hanoi där resan avslutas.

Resedetaljer

DagProgram
1 Samling i Hanoi
2 Cykelstart
3 Till naturreservatet Van Long
4-5 Nationalparken Cuc Phuong
6 Ett magiskt landskap
7 Till staden Nam Dinh
8 Våtmarksäventyr
9 Pagoder och risfält
10 Bac Ninh
11 Till Hanoi via Long Bien
12-14 Hanoi
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan
 • Samtliga utflykter och aktiviteter ingåendes i resplanen (stadstur i Hanoi)
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan
 • Samtliga formella tillstånd
 • Cykelhyra i 10 dagar, cykelhjälm, mekaniker samt transport av bagage
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?


 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Frukost, lunch och middag
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
Resplan dag för dag
Cykla i Vietnam

Dag 1 Samling i Hanoi

Samling på hotellet i Hanoi.

Presidentpalatset i Hanoi

Dag 2 Cykelstart

Cyklingen inleds med att du tar lokalbussen till Ha Dong, som ligger i södra Hanoi. Här får du din cykel. Under elva dagar kommer du att cykla genom sju provinser. Du cyklar 50-70 km om dagen så du behöver ha skaplig kondition och vara en någorlunda van cyklist. Färden går genom ett otroligt vackert landskap i en halvcirkel runt Hanoi. Landskapet är skiftande med majestätiska kalkstensberg, floder och frodiga gröna fält. Du cyklar ut från Hanoi genom de södra förorterna. Första natten tillbringar du i den lilla staden My Duc.

Nang instruerar

Dag 3 Till naturreservatet Van Long

Efter frukost fortsätter färden genom ett jordbrukslandskap. Du cyklar till Gia Vien och vidare till naturreservatet Van Long där du övernattar. Här kommer du att göra en kortare båttur.

Du cyklar i vackra omgivningar

Dag 4-5 Nationalparken Cuc Phuong

Dag 4 cyklar du till nationalparken Cuc Phuong, som är hem förhundratals växter och djur, varav många är utrotningshotade. Här får du en vilodag och hinner upptäcka den 22 200 hektar stora parken. Parken har även ett räddningscenter för återanpassning av langurer, som räddats från illegala handlare. Den orörda regnskogen är hemvist för 308 fågelarter. Andra dagen i Cuc Phuong är fri och du kan göra egna utflykter eller följa med din färdledare på en vandring i skogen.

En välbehövlig paus i vackra omgivningar

Dag 6 Ett magiskt landskap

Du cyklar genom ett magiskt landskap med sockertoppsliknande kalkstensberg och oändliga risfält till staden Tam Coc.

Dessa vackra berg

Dag 7 Till staden Nam Dinh

Staden Nam Dinh, som är huvudstad i provinsen med samma namn blir dagens mål. På vägen besöker du Hoa Lu som var kunglig huvudstad i det dåvarande Vietnam under åren 968-1009.

På väg mot Nam Dinh

Dag 8 Våtmarksäventyr

Dagens etapp tar dig till provinsen Thai Binh. På vägen passerar du genom norra Vietnams största våtmarker i nationalparken XuanThuy. Sedan fortsätter du ytterligare en bit till den lilla staden Ai Quoc där du övernattar.

Lunchpaus på vägen

Dag 9 Pagoder och risfält

Dagens cykling tar dig genom ett landskap bestrött med risfält, odlingar och vackra pagoder. Du övernattar i provinsen Hai Duong.

Hela skörden på vägen

Dag 10 Bac Ninh

Cyklingens näst sista etapp tar dig till provinsen Bac Ninh och den lilla orten Dong Coi. Bac Ninh är en kulturellt rik provins och i Vietnam är Bac Ninh känt för bland annat den berömda folkmusikformen Quan Ho.

Att umgås

Dag 11 Till Hanoi via Long Bien

Den sista cykeletappen tar dig till Hanoi och du cyklar in i Hanoi över den legendomspunna Long Bien bron. Bron byggdes 1903 och konstruerades av Gustave Eiffel som även byggde Eiffeltornet i Paris. Long Bien var under Vietnamkriget den enda transportleden in till Hanoi för varor från hamnen i Hai Phong. Av den anledningen försökte USA stänga den transportleden. Från 1965 och fram till 1972 var Long Bien utsatt för bombanfall nästan dagligen.

Dag 12-14 Hanoi

Med sina trädkantade gator är Ha Noi en av de trevligaste asiatiska huvudstäderna. Det är en stad i ständig förändring som trots detta bevarat lite småstadskänsla. En av dagarna gör du en stadsrundtur så att du får en känsla för hur staden hänger ihop. Den andra dagen är fri att upptäcka staden på egen hand. Passa på att besöka Etnografiska museet, Armémuseet, Ho Chi Minhs mausoleum eller vandra bara runt i staden. Testa maten på någon av de otaliga små restauranger som kommer i din väg. Speciellt rekommenderas Bún bò Nam Bộ på 67 Hàng Điếu, njut och låt dig bedåras. Det finns mycket att se och göra. Din reseledare bistår dig gärna om du behöver hjälp. Resan avslutas här dag 14.

På väg till marknad i Hanoi
Reseledare
Nguyen Van Nang
Nguyen Van Nang
Född 1964 och arbetat för oss sedan 1999. Bor i Hanoi med fru och två barn. Utbildad lärare i engelska. Samlar antikt porslin och keramik. Inbjuden till Sverige sommaren 2014.
Övrig information om resan

Utrustning

Under cykelturen använder vi oss av mountainbikes av god kvalitet. Bagaget transporteras med bil till kvällens övernattningsställe.Vi har även med oss en mekaniker. Cykelhjälm ingår i cykelhyran men vill du vara säker på att få en bra hjälm som du trivs i kan det vara bra att ta med sin egen från Sverige. Om du inte vill cykla i vadderade cykelbyxor rekomenderas det starkt att du köper ett sadelskydd med gelfyllning i Sverige innan du åker. Sadelskyddet kommer garanterat att ge dig ökad komfort under cyklingen.