Gradering
Varierande
Resa med viss fysisk aktivitet
Resedatum
Inga planerade datum

Uruguay blir lätt lite bortglömd mellan sina gigantiska grannar Argentina och Brasilien men få länder i Sydamerika är så välkomnande och trevliga att besöka. Det bästa med Uruguay är utan tvivel landets invånare och fridfulla stämning. Paddla längs Uruguayfloden, koppla av på de vackra stränderna, spana efter sjölejon och strosa runt i den pittoreska kolonialstaden Colonia. Dansa även tango i Buenos Aires i Argentina, där resan börjar och avslutas.

Resedetaljer

DagProgram
1 Tango i Buenos Aires
2-3 Paddling i Uruguayfloden
4-6 Byar längs kusten
7 Buss till Montevideo
8 Charmiga Colonia
9 Buenos Aires
Vad ingår i resan?
Vad ingår inte i resan?
Resplan dag för dag
Uruguay

Dag 1 Tango i Buenos Aires

Samling på hotellet i Argentinas huvudstad Buenos Aires. På kvällen får du chansen att uppleva stadens tangoliv. Njut av musiken och dansen och varför inte testa dina steg på en danslektion? Buenos Aires har en atmosfär som gör att du känner ett allmänt välbefinnande. Strosa runt i de lummiga parkerna och längs gatorna som kantas av träd och spännande arkitektur. Staden har många ansikten; bohemiska San Telmo, hippa Palermo och eleganta Recoleta, där Evita Perón är begravd. En annan populär stadsdel att besöka är La Boca, där fotbollsklubben Boca Juniors har sin arena och där de fortfarande dyrkar sin eviga idol - Maradona.

Dag 2-3 Paddling i Uruguayfloden

På morgonen lämnar du storstaden Buenos Aires och åker buss till en by vid Uruguayfloden i delstaten Entre Rios, precis på gränsen till Uruguay. Detta är ett naturskönt område dit ytterst få turister kommer. Här paddlar du kayak i lugn och ro längs floden och lär dig om områdets natur, djur och historia. På kvällen grillar vi tillsammans, en traditionell asado. Morgonen efter beger vi oss ut på en kortare vandring längs floden och sedan fortsätter vi över gränsen, in i Uruguay och med buss ca 8 timmar vidare till Atlantkusten.

Dag 4-6 Byar längs kusten

Dessa dagar spenderar du i kustbyn La Pedrera och nationalparken Cabo Polonio. Här väntar långa, vilda och vackra sandstränder, Sydamerikas största koloni av sjölejon, en fantastisk stjärnhimmel och en fridfull stämning. Bege dig ut på upptäcktsfärd mellan småbyarna och sanddynerna eller koppla av med en mate (ett slags traditionellt örtte) på stranden.

Dag 7 Buss till Montevideo

Buss till huvudstaden Montevideo, vid floden Rio de la Plata. Promenera längs strandpromenaden, besök gamla stan och smaka en empanada i någon av stadens parker.

Dag 8 Charmiga Colonia

Med buss till den lilla pittoreska kolonialstaden Colonia. Staden grundades år 1680 av portugiser som smugglade varor över Rio de la Plata till Buenos Aires. Strosa omkring och ät lunch på någon av stadens mysiga uteserveringar. På eftermiddagen tar vi båten över Rio de la Plata till Buenos Aires.

Dag 9 Buenos Aires

Reseledare
Marisa Espinola
Marisa Espinola

Född 1975 i Buenos Aires. Marisa är arkitekt och har även studerat konst. Hon har arbetat i Argentina, Uruguay, Colombia och Sverige. Under 2 år arbetade hon som arkitekt i Stockholm och hon talar lite svenska. Hon bor nu i Bogotá i Colombia tillsammans med sin dotter och man. Hon arbetar inom olika projekt (både inom arkitektur, design och kultur) i Colombia och Argentina. Marisa älskar att resa, lära känna människor och att uppleva kulturella uttryck i alla dess former. Hon är entusiastisk över att visa upp sitt hemland Argentina, som hon beskriver som ett land med underbara kontraster och rik kultur, och även sitt fantastiska grannland Uruguay. Marisa ledde sina första resor för Läs & Res under våren 2018.

Övrig information om resan