Gradering
Varierande
Resa med viss fysisk aktivitet
Resedatum
Inga planerade datum

Följ med till Kerala, Indiens grönskande paradis. Här väntar upplevelser för hela familjen. Paddla i Keralas berömda backwaters, vandra bland teplantage i Munnar och upptäck vilda djur i Periyar nationalpark. Ni får dessutom bo hos en familj under några dagar, njuta av Kochis koloniala charm samt lära er laga indisk mat under lugna dagar vid Coconut Palms. Resan avslutas med snorkling, sol och bad på en av Maldivernas många paradisöar.

Resedetaljer

DagProgram
1 Varkala
2 Lugn dag på stranden
3 Kerala backwaters och Coconut Palms
4 Paddling och cykling vid Coconut Palms
5 Bo hos familjer vid nationalpark
6 Vilda djur i Periyar nationalpark
7 Kardemummaberg och teplantage
8 Vandring och besök i nationalpark
9 Kolonial charm i Kochi
10 Kyrkor och kinesiska fiskenät
11 Flyg till Maldiverna
12-13 Paradisstränder och snorkling
14 Resan avslutas
Vad ingår i resan?

 • Kvalificerad reseledning
 • Informationspaket med utvald litteratur och karta
 • Samtliga transporter under resan
 • Inrikes flygplatsskatt och samtliga obligatoriska avgifter
 • Del i dubbelrum eller annan inkvartering under resan (två nätter bor du hos en familj utanför Periyar nationalpark)
 • Mat under vistelsen i Coconut Palms, i Periyar nationalpark samt under färden med husbåten. Under vistelsen på Maldiverna ingår frukost och middag.
 • Inträde, båtfärd och aktiviteter i Periyar nationalpark
 • Inträde och aktiviteter i Eravikulam nationalpark (endast höstresan)
 • Samtliga utflykter, inträden och aktiviteter ingåendes i resplan
 • Paddling vid Coconut Palms
 • Kathakali föreställning i Kochi
 • Lokala guider och tolkar enligt resplan (Kochi, Periyar nationalpark)
 • Samtliga formella tillstånd
 • Dricks till lokala guider, tolkar och chaufförer vid aktiviteter enligt resplan
Vad ingår inte i resan?

 • Internationellt flyg till/från resmålet
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Utflykter och aktiviteter utanför resplanen
 • E-visum till Indien ordnar du själv innan resan
Resplan dag för dag
Familjeresa Kerala och Maldiverna

Dag 1 Varkala

Ankomst till Trivandrum där vidare färd till Varkalas stränder väntar. Varkala, som ligger 40 kilometer nordväst om Trivandrum, är den enda platsen i södra Kerala där man hittar lateritklippor.

Dag 2 Lugn dag på stranden

Njut av Varkalas vackra stränder. Prova någon av Keralas nationalrätter och utforska stranden och klipporna.

Dag 3 Kerala backwaters och Coconut Palms

På morgonen går resan vidare till Varkala järnvägsstation för en kortare tågresa till Alleppey. Vi ankomsten väntar en husbåt för en kryssning i Kerala backwaters. Lunch serveras ombord på båten och för de som är intresserade kan det finnas möjlighet att prova på kajakpaddling. På eftermiddagen kommer ni fram till behagliga Coconut Palms, ett omsorgsfullt restaurerat 150 år gammalt kungahus beläget nära lugna stränder och Kerala backwaters stora nätverk av kanaler.

Dag 4 Paddling och cykling vid Coconut Palms

På morgonen får ni följa med på en lugn paddlingstur i Kerala backwaters slingrande kanalsystem. Därefter får ni möjlighet att cykla runt och utforska det närliggande området. Det blir bland annat ett besök på en skola. Efter lunch finns det möjlighet att besöka ett ormtempel, och innan middagen serveras får ni vara med och lära er laga några typiska lokala maträtter. Glöm inte att besöka stranden som ligger ett stenkast från Coconut Palms.

Dag 5 Bo hos familjer vid nationalpark

Resan går vidare från Coconut Palms till Periyar tigerreservat i Thekkady. Ni bor två nätter med familjer i närheten av nationalparken. Familjerna är jordbrukare och ni får ta del av deras liv och kultur. De odlar främst kryddor som peppar och kardemumma, men också kaffe. Njut av lugnet och grönskan. Sen eftermiddag väntar en kortare promenad inne i nationalparken.

Dag 6 Vilda djur i Periyar nationalpark

Dagens höjdpunkt är en båtkryssning i Periyarsjön inne i nationalparken. Spana efter vilda djur som apor, hjortar, vildsvin, gaurer, elefanter och massor av fåglar. Om du har tur får du också se leopard och tiger. Resten av dagen är ni fria att styra över själva. Ni kan besöka en närliggande by eller lära er mer om odlingarna hos den familj som ni bor hos. Delta gärna i matlagningen på kvällen.

Dag 7 Kardemummaberg och teplantage

Efter frukost går resan vidare mot Kardemummabergen och staden Munnar som ligger 1600 meter över havet. Munnar är en så kallad "Hill Station" och det var hit de brittiska kolonialfamiljerna flydde när hettan blev outhärdlig på det indiska låglandet. Här breder teplantage ut sig över de mjuka kullarna så långt ögat kan nå. Ni besöker temuseum samt en by där ni får lära er mer om teodlandets ädla konst.

Dag 8 Vandring och besök i nationalpark

Förmiddagen vigs åt en spännande vandring i bergen. På eftermiddagen besöker ni Eravikulam nationalpark, belägen 15 km från Munnar. Här får ni bland annat beskåda den sällsynta bergsgeten Nilgiri Thar. Besöket vid Eravikulam görs enbart under höstresan.

Dag 9 Kolonial charm i Kochi

Ni lämnar Munnar och åker vidare mot Kochi, Keralas mest kosmopolitiska stad, där många olika kulturer möts. Ni bor i en kolonialbyggnad i Fort Kochi, den gamla delen av staden där mycket är bevarat från portugisernas era. På kvällen bjuds ni på en traditionell dansuppvisning (Kathakali) som utövats sedan 1600-talet. Klädseln, minerna och den noggranna sminkningen skapar en unik atmosfär.

Dag 10 Kyrkor och kinesiska fiskenät

Förmiddagen vigs åt en rundtur i Kochis gamla stadsdelar. Du får prova på att dra upp kinesiska fisknät och besöker flera olika kyrkor. Vasco da Gama kom hit 1497 och hans gravsten ser du i S:t Franciskyrkan. Eftermiddagen får ni styra över själva. Prova på ayurvedisk massage, shoppa i de många butikerna eller strosa bland kolonialbyggnaderna.

Dag 11 Flyg till Maldiverna

Vid lunch avgår flyget mot Maldiverna. Vid ankomsten åker ni vidare med båt till ön Maafushi där ni bor tre nätter. Maafushi är en fantastiskt vacker ö, med underbara stränder. I närheten finns sandbanker, obebodda öar och korallrev. På Maafushi bor lokalbefolkning, vilket inte är fallet på flertalet av de av Maldivernas öar som får besök av turister. Här kan du uppleva hur lokalbefolkningen lever och besöka någon av de många lokala restaurangerna.

Dag 12-13 Paradisstränder och snorkling

Njut av de fantastiska stränderna på ön. Snorkla, bada och ta del av andra vattenaktiviteter, eller bara ta det lugnt.

Dag 14 Resan avslutas

Dag 14 avslutas resan. Ni åker båt tillbaka till flygplatsen för internationellt flyg hem. Vill ni stanna fler dagar på Maldiverna går det att ordna.

Reseledare
Rajiv Udayabhanu
Rajiv Udayabhanu

Född 1961 och har arbetat med oss sedan 1989. Bor i Thiruvananthapuram, driver egen resebyrå och undervisar i turism. Skrattar för det mesta. Gift med Sarita och har ett barn. Kommer från en känd skådespelarfamilj.

Övrig information om resan

Flyg

På den här resan flyger du till Trivandrum och hem från Malé på Maldiverna. Flyg från 6500 kr tur och retur.