Specialresa till Egypten – i revolutionens fotspår

Berättelse från resan Egypten.

Tahrir Square
Tahrir Square

– Yes my friends, Egyptian people did it! A new democratic nation was born!

Så skrev en överlycklig och stolt reseledare, Soliman Moussa, den 11 februari i ett mejl till huvudkontoret i Stockholm.

Researrangören Läs & Res på Södermalm i Stockholm ordnar nu en 10 dagar lång resa, över påsk, för alla som vill resa till Egypten och personligen träffa de modiga människor som kämpat för demokrati och mänskliga rättigheter. Resan går Kairo – Alexandria – Luxor – Kairo och i var och en av dessa städer arrangeras möten med ungdomar och grupper som varit drivande under revolutionen. ”Egypten – i revolutionens fotspår” har plats för 16 deltagare och avresedatum är satt till den 22 april.

– Nu, om någonsin, är det väl läge att åka till Egypten. Tänk dig att få möta stoltheten och glädjen hos ett folk som gjort slut på 30 år av tyranni, säger Lotta Bolin, reseproducent för Afrika på Läs & Res.

Läs & Res vill genom lärorika resor utanför Europa öka intresset för omvärlden och samtidigt bidra till ett mer medvetet men också ekologiskt och socialt hållbart resande. Det innebär bland annat resor med tåg eller vanlig buss, enkla hotell, vandringar på landsbygden, familjeboende och att alltid ha lokala reseledare. De arrangerar för närvarande resor till 35 länder i Asien, Afrika och Latinamerika.

Läs mer: http://www.lasochres.se/Filer/Egypten%20i%20revolutionens%20fotspar.pdf

För mer info kontakta Lotta Bolin på 08-452 96 96 / lotta.bolin@lasochres.se

Mer om våra resor i Egypten.