En resa till Laos är en underbar upplevelse för den som är intresserad av natur, kultur och mat. Igenom landet slingrar sig den mäktiga Mekongfloden och du tar del av den lokala kulturen längs floden. De guldglänsande pagoderna, många minoritetsfolken och den orörda naturen gör Laos till ett av Sydostasiens mest fascinerande länder. Följ med på en resa till Laos med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Världsarvet Luang Prabang
Läs mer om resan
Laos

Laos

Februari

Landet längs Mekong

19 dagar
Bilfri cykeltur Si Phan Don.
Läs mer om resan
Kambodja - Laos - Vietnam

Kambodja - Laos - Vietnam

Februari, oktober, december

Tre länder - tre kulturer - tre kök

22 dagar
Fakta och restips

Ekonomi på resan

Valuta

På den här resan använder du Laotiska Kip. Växlingsmöjligheter finns hos guldsmeder, på hotell och banker mm. Bäst kurs finns i större städer. Det finns bankomater men se till att ha en buffert i dollar eftersom det händer att bankomaterna kan vara ur funktion. Bäst kurs får du om du växlar 50 eller 100 dollars sedlar.

Kostnader för mat

Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Om du väljer enkla restauranger som lokalbefolkningen går till kan du räkna med att spendera i genomsnitt cirka 100 kr om dagen.