En resa till Nicaragua är en speciell upplevelse för alla som är intresserade av historia, natur och kultur. Nicaragua har välbevarade kolonialstäder, en fascinerande samtidshistoria och vackra naturområden med vulkaner, molnskog och sjöar. Följ med på en resa till Nicaragua med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Kolibri i Costa Rica
Läs mer om resan
Costa Rica & Nicaragua

Costa Rica & Nicaragua

Februari, oktober

Vulkaner, molnskogar och kolonialstäder

15 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Centralamerika. Svenska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Samma villkor gäller för norrmän och danskar. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta respektive lands ambassad för information.

Ekonomi på resan

Valuta

Valutan i Nicaragua är Cordoba. Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer. Det brukar också finnas växlingsmöjligheter vid gränsövergången till Costa Rica. Det kan vara bra att ha med en buffert med USD då några av våra resenärer haft problem med sina kort i vissa bankomater.

Kostnader för mat

Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Priserna i Nicaragua är betydligt lägre än i grannlandet Costa Rica. En coca cola kostar exempelvis ca 1 USD i Nicaragua och 2 USD i Costa Rica. Om du väljer enkla restauranger kan du räkna med att spendera i genomsnitt cirka 200 kr om dagen i Nicaragua.

Du hittar även generell reseinformation under menyalternativet Att resa med oss.