En resa till Belize är en fantastisk upplevelse för den som är intresserad av kultur, natur och avkoppling. Landet skiljer sig från sina grannar då det var en brittisk koloni och engelska fortfarande är det officiella språket. Här finns världens näst största rev, utmärkt för snorkling och dykning. Följ med på en resa till Belize med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Den vackra kolonialstaden Antigua
Läs mer om resan
Guatemala & Belize

Guatemala & Belize

Mars, november

Maya: storhetstiden och dagens byliv

15 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Centralamerika. Svenska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Samma villkor gäller för norrmän och danskar. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta respektive lands ambassad för information.

Ekonomi på resan

Valuta

Valutan i Belize är Belize Dollar. Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer. Det brukar också finnas växlingsmöjligheter vid gränsövergångarna. Det kan vara bra att ha med en buffert med USD då några av våra resenärer haft problem med sina kort i vissa bankomater.

Kostnader för mat

Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Om du väljer enkla restauranger som lokalbefolkningen går till kan du räkna med att spendera i genomsnitt cirka 250 kr om dagen.

Du hittar även generell reseinformation under menyalternativet Att resa med oss.