En resa till Japan är en mycket speciell upplevelse för den som är intresserad av historia och kultur. Du upptäcker spännande storstäder såsom Tokyo och Osaka och känner historiens vingslag i Kyoto, Hiroshima, Hagi och samurajstaden Iwami Ginzan. Du kommer till Japans mytologiska hjärta, Shimane, och här lär du dig om legenderna och traditionerna från lokalbefolkningen. Du besöker små byar, onsens (heta källor), tempel, ett sakebryggeri, vulkanen Aso och du bor några nätter hemma hos familjer. Följ med på en resa till Japan med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Inari shrine i Kyoto
Läs mer om resan
Japan

Japan

Mars, november

En annorlunda resa till landets hjärta

16 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Passet måste vara giltigt för hela din vistelse i Japan. Svenska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Samma villkor gäller för norrmän, finländare och danskar. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta Japans ambassad för information.

Ekonomi på resan

Valuta

Japans valuta är Yen. Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer.

Kostnader för mat

Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Om du väljer enkla restauranger som lokalbefolkningen går till kan du räkna med att spendera cirka 300 kr om dagen. Du hittar även generell reseinformation under menyalternativet Att resa med oss.