En resa till Senegal tar dig till möten med människor i fiskesamhällen, religiösa platser i torra savannområden såväl som till våtmarker och kanaler genom mangroveträsk. Här får du lära dig om slaveriets grymma historia och ta del av den afrikanska renässansen. Senegal bjuder på sociala möten, koloniala städer, jazz, litteratur och kultur. Följ med på en resa till Senegal med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Koloniala byggnader i Goree
Läs mer om resan
Senegal

Senegal

Februari, november

Färgstarka möten, vacker natur och traditionell musik

17 dagar
Fakta och restips

Ekonomi på resan

Valuta

Det finns bankomater på många platser under resans gång. Vi rekommenderar att ta med sig en mindre summa i Euro som reserv ifall någon bankomat inte skulle fungera. Det går inte att växla till CFA på Forex. Valutakurs 15 januari 2019: 1000 CFA = 15.6 SEK

Kostnader för mat / personliga utgifter

Det är alltid svårt att förutsäga hur mycket du kan tänkas spendera under resan. Kostnaden för mat beror på var du äter. Ett mål mat på ett enklare ställe kostar mellan 20 och 40 kr. En lunch eller middag (priserna skiljer sig inte särskilt mycket) på restaurang kan kosta 60-90 kr (4.000-6000 CFA) och mer. I byar är priserna lägre. Räkna med 200 kr i genomsnitt per dag för mat, vatten och fickpengar. Vet du med dig att du handlar en del andra saker, så ta med lite till. Förutom dessa beräknade kostnader, bör du ha en reserv om något oförutsett skulle inträffa, t ex att du blir sjuk och behöver läkarvård.