En resa till Namibia erbjuder dig möten med människor från flera olika folkgrupper. Landet är rikt på kulturell mångfald och samhällena är små och välkomnande. Här är naturen dramatisk och karg och du får uppleva kontraster som inte finns någon annanstans med världens äldsta öken, isande havsvågor från Atlanten, mängder med soldagar, karga vidder, bergsformationer och världsarv i form av hällristningar samt en historia kantad av bland annat apartheid och kamp. Följ med på en resa till Namibia med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Elefanter i Etosha
Läs mer om resan
Namibia

Namibia

Februari, oktober, november

Levande traditioner, djurliv och natur

16 dagar
Fakta och restips

Ekonomi på resan

Valutakurs

10 Namibiska dollar = cirka 6,50 SEK (15 januari 2019). Det går inte köpa Namibiska dollar på Forex. Du kan ta ut pengar när du anländer till Windhoek.

Kostnader för mat

Det är alltid svårt att förutsäga hur mycket du kan tänkas spendera under resan. Kostnaden för mat beror på var du äter. En lunch på restaurang kan kosta N$110- 150.

Dricks

Dricks ingår under hela resan till chaufförer, nationalparksguider och annan servicepersonal med flera. Dock ingår inte dricks till reseledaren. I Namibia ges vanligtvis dricks till reseledaren som uppskattning (den behöver inte ges gemensamt, utan kan ges individuellt).

Utrustning

Sovsäck

Du behöver ta med egen sovsäck för camping-övernattningar. Nattemperaturen är lägst runt 15 ºC.