En resa till Ghana är en chans att uppleva ett Afrika i förändring. Här har demokratin kommit långt och landet fortsätter att vara ett föredöme för ett framtida Afrika. Variationen av upplevelser är stor, du kan på samma dag vandra i regnskog, uppleva historiska platser och avsluta dagen med ett dopp i havet. Följ med på en resa till Ghana med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Färgglada fiskebåtar längs Afrikas Guldkust
Läs mer om resan
Afrikas Guldkust

Afrikas Guldkust

Februari, oktober

Natur, kultur och voodoo i Ghana & Togo

17 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Nordiska medborgare måste ha visum till Ghana och vi ordnar detta. Det ingår i priset på resan.

Observera att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomsten. Kontrollera detta noga då det annars kan uppstå problem vid ankomst till Ghana.

Blanketter för ansökan om visum skickar vi med slutfakturan - två månader före avresa.
Följande behöver vi av er senast en och en halv månad före avresa (exakt datum finns i våra utskick):

  • 4 ifyllda ansökningsblanketter (!)
  • ditt pass
  • 4 fotografier

Besvara samtliga frågor på engelska. Snyggt och läsbart med stora bokstäver. Glöm inte att underteckna ansökan. Posta allt till Läs & Res. Passet returnerar vi senast en vecka före avresa.

Om du inte kan avvara ditt pass får du ordna visum själv. Vi drar då av kostnaden på slutfakturan. Hör av dig till oss om det är så. Adress till Ghanas ambassad i Köpenhamn är:

Embassy of Ghana
Egebjerg Allee 13
2900 Hellerup, DANMARK
Tel: 0045-39-628 222
Fax: 0045-39-621 652
E-mail: ghana@mail.dk
Webb: http://www.ghanaembassy.dk

Hälsoråd och fysiska krav


Särskilt för resan till Ghana

Om vaccinationer

Vaccination mot Gula febern krävs av inresande till Ghana från alla länder. Sprutan skall tas minst 10 dagar före inresa. Glöm därför inte att ta med ett "International Certificate of Vaccination" som visar att du är vaccinerad mot gula febern (gula kortet)

I tropiska klimat kan även små sår ställa till trubbel. De läker långsammare och kan lätt bli infekterade. Be gärna den läkare ni besöker för vaccinationer att också skriva ut ett recept på sårsalva med antibiotika eller liknanade.

Malaria av typen Falciparum är vanlig i Västafrika. Vanliga profylax är Malarone och Lariam. Det senare billigare och enklare att hantera.

Hälsoråd och fysiska krav

Allmänt kan man säga att den här resan inte är fysiskt ansträngande, men förkylning och lite magproblem bör du nästan räkna med. Det är hälsosamt och nyttigt att dricka mjölk från kokosnöt och äta ananas, vattenmeloner, apelsiner, bananer mm. Mat måste ätas varm. Undvik gärna de fina restaurangernas frestande turistmenyer. Försök också att undvika drag och luftkonditionering.

Du skall försöka skydda dig mot myggbett och vid misstanke om malaria snarast söka behandling. Det är viktigt att känna till malariasymptomen: huvudvärk, illamående, hög feber och svettningar, ledvärk, nack- och halsont. Det allra farligaste kan du dock inte vaccinera dig emot - trafiken i storstäder och på hårt trafikerade landsvägar.