Djurrättspolicy tillsammans med World Animal Protection

Det är något alldeles speciellt att få uppleva vilda djur i sin naturliga miljö. På flera av våra resor, exempelvis till Indien, Nepal, Rumänien, Costa Rica, Madagaskar, Tanzania, Galapagos och Patagonien besöker vi nationalparker där vi har förmånen att få se hur vilda djur lever sitt naturliga liv. Genom att vi besöker dessa nationalparker bidrar vi aktivt till att öka populationen av vilda djur. Denna ökning är särskilt tydlig i Indien och Nepal där exempelvis antalet vilda tigrar och noshörningar stadigt ökar i antal.

För att säkerställa att vi bidrar till en bättre djurvälfärd så har Läs & Res valt att tillsammans med World Animal Protection Sverige ta fram en djurskyddspolicy som gäller på alla våra resor. Läs mer om vår policy nedan och läs mer om djurskydd på www.worldanimalprotection.se.

Så här bidrar Läs & Res

  • Våra resor innehåller ingen djurunderhållning. Det innebär att vi inte inkluderar aktiviteter där djur tvingats utföra onaturliga beteenden eller tränats med plågsamma metoder, exempelvis delfinshower eller elefantridning.
  • Vi besöker inte djurparker på våra resor annat än sådana som rehabiliterar och/eller återför djur till det vilda (exempelvis uppfödningsparken Bifengxia 2 timmar från Chengdu i Sichuanprovinsen).
  • Vi skickar ut information till våra resenärer om hur du som turist kan bidra till och verka för en djurvänlig turism
  • Våra reseledare och samarbetspartners för vidare vårt ställningstagande och förhoppningsvis skapar det ringar på vattnet

Vilda djur inte är underhållning

Vilda djur som används för att underhålla oss människor tränas ofta med plågsamma metoder, som i värsta fall kan leda till döden. Så länge vi efterfrågar denna typ av underhållning kommer det fortsättningsvis att finnas kvar. Det är därför viktigt att vi som turister säger nej till aktiviteter och nöjen där djuren far illa.

Vilda djur ska upplevas i det vilda!