En resa till Brasilien är en fantastisk upplevelse för den som är intresserad av natur, djur, kultur, historia och avkoppling. Detta stora land är rikt på många sätt; 60 % av Amazonas ligger här, världens mest artrika regnskog med imponerande floder och samhällen där ursprungsfolken fortfarande lever på traditionellt vis. Här finns även kolonialstäder, moderna storstäder, vackra stränder, musik i alla dess former och ett sprudlande folkliv. Följ med på en resa till Brasilien med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Fantastiska Rio Negro
Läs mer om resan
Norra Brasilien

Norra Brasilien

Juni, juli, oktober

Amazonas – folkliga traditioner i ett naturvärldsarv

16 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Nordiska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta respektive lands ambassad för information. Passet ska vara giltigt minst 6 månader vid hemresan och innehålla 2 ostämplade sidor. Passet får inte vara sprucket eller trasigt någonstans.

Ekonomi på resan

Valuta

Brasiliens valuta är Real. Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer.

Kostnader för mat

Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Om du väljer enkla restauranger som lokalbefolkningen går till kan du räkna med att spendera cirka 200 kr om dagen.
Du hittar även generell reseinformation under menyalternativet Att resa med oss.