En resa till Bolivia är en underbar upplevelse för den som är intresserad av natur, djur och historia. Bolivia har orörd regnskog med en fantastisk biologisk rikedom, mäktiga berg där gamla Inkaleder och ruiner vittnar om landets rika historia och en imponerande saltöken, till ytan lika stor som Skåne. Följ med på en resa till Bolivia med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Spektakulära saltöknen Salar de Uyuni
Läs mer om resan
Bolivia

Bolivia

April, oktober, november

Dramatiska landskap och fantastiska möten

16 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Bolivia. Svenska medborgare behöver inget visum för upp till 90 dagars vistelse. Samma villkor gäller för norrmän och danskar. Om du är av annan nationalitet ber vi dig kontakta Bolivias ambassad för information.

Ekonomi på resan

Valuta

Valutan i Bolivia är Boliviano. Bankomater och växlingskontor finns i alla större städer. Det går även bra att ta ut USD i bankomaterna i de större städerna för att växla till sig bolivianos (om man vill bära på färre sedlar).

Kostnader för mat

Hur mycket du gör av med på mat beror naturligtvis på var du väljer att äta. I städerna går det att hitta allt från enkla gatukök till lyxrestauranger. Om du väljer enkla restauranger som lokalbefolkningen går till kan du räkna med att spendera cirka 80 kr om dagen.

Du hittar även generell reseinformation under menyalternativet Att resa med oss.