En resa till Etiopien är en storslagen upplevelse för den som är intresserad av djur, natur och kultur. Landet har en variation som få andra länder kan mäta sig med. Här föddes den första människan och här finns natur som dokumenterats i otaliga naturfilmer. Följ med på en resa till Etiopien med Läs & Res, med oss kommer du närmare!

Simienbergen.jpeg
Läs mer om resan
Vandra i Etiopien

Vandra i Etiopien

Januari, februari, november

Vandring, djurliv och världsarv

19 dagar
Fakta och restips

Pass och visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomsten.

OBS! Kontrollera även att dina passuppgifter på bifogade namnlista stämmer. Meddela oss snarast om eventuella ändringar. Det är viktigt att vi har korrekta uppgifter för att kunna boka biljetter och hotellrum.

Nordiska medborgare måste ha visum till Etiopien och det skaffar man lättast själv vid ankomst i Etiopien. Visumet ordnas omgående och kostar ca 50 USD. Ta med ett passfoto!

Ekonomi på resan

Valuta

Vi rekommenderar att du har lite USD eller Euro som resevaluta. I Addis går det bra att ta ut från ATM, däremot mer osäkert på andra orter. Växla så mycket du tror dig behöva åtminstone tills du åter kommer till Addis.

Sedlar, tillsammans med pass och flygbiljetter bör alltid förvaras i en pengabälte som du sätter runt midjan.

Kostnader för mat / personliga utgifter

Det är alltid svårt att förutsäga hur mycket du kan tänkas spendera under resan, men Etiopien är ett mycket billigt land. Kostnaderna för den mat du äter under vistelsen i städerna är helt beroende på vilken typ av restaurang du väljer. Äter du på 'lyxigare' inrättningar och hotell bör du räkna med 120-150 kr/dag. Äter du däremot på enklare restauranger, så blir kostnaderna mycket lägre, ca 40 kr/dag. Ca 70 kr om dagen räcker till mat, inträden, små aktiviteter, vykort och frimärken.

Förutom dessa beräknade kostnader bör du ha med dig en reserv om något oförutsett skulle inträffa, framförallt om du skulle bli sjuk och behöva läkarvård.