May 8, 2006, midnight

"Läs och Res öppnade massor med dörrar till miljöer som ligger en bit bort från vanligt turistande."

Bo, Tropisk Regnskog, mars 2007

"Det var positivt att få möta befolkningen och se hur otroligt stort och glesbefolkat Mongoliet var. Tystnaden på stäppen och att det går att leva där under i våra ögon knapra förhållanden."

Kvinna 50, Mongoliet 2006

"Våra två tjejer är adopterade från olika håll i Kina. Vi ville visa dem runt i landet. Och det blev perfekt."

Familj på Hemma hos Fenix 2006

"Positivt var byn Watu. Aldrig har en by kännts så genuin."

Man 38, Två veckor i Indonesien 2006

"Det var första gången som jag var med på en sådan här typ av resa, har rest själv endel innan. Var lite orolig innan att det skulle vara lite för mycket "gruppresa". Men den känslan infanns sig aldrig. Har redan börjat titta lite efter nästa sommars alternaitv. Det finns mycket spännande. Återkommer helt klar igen."

Man 33, Två veckor i Kina 2006

"Vår dotter trivdes så bra hos familjen i byn att hon vill resa till Kina igen."

Familj, Hemma hos Fenix 2006

"Reseledaren är en fantastiskt intressant person, som verkligen vill dela med sig av allt, när som helst. Alltid tillgänglig och vänlig."

Man 52, Sydafrika 2005

"Tusen tack för en fantastisk resa, den bästa och mest upplevelserika och mest känsloladdade jag någonsin har gjort ! Jättekul!"

Kvinna 32, Tanzania 2006

"Det mest värdefulla var att komma hem med lite nya tankar och nya perspektiv. Det är värdefullt för en stressad 2000-tals människa att bli påmind om att det enda jag behöver är mat, sömn och att gå på toa."

Kvinna 31, Nya Guinea 2006

"Jag gratulerar Läs och Res till en utmärkt reseledare. Zhao Ben såg oss alla samt var mycket trevlig och positiv i sin attityd till befolkningen."

Kvinna 71, Cykla i Kina 2006

"Mina barn tog med sig sin "game-boy"på resan. De använde den aldrig!"

Djungelresan 1998

"Det var fint att reseledaren hade med sig foton till byborna tagna vid tid igare tillfällen. Jätteproffsigt att fullfölja en sådan sak. Då kände jag mig stolt över att tillhöra den lilla gruppen Läs och Res."

Kvinna 31, Nya Guinea 2006

"Hade (tidigare) varit till Hurgada en vecka med utflykt till Kairo och blivit mycket negativ till befolkningen. Nu ville jag komma ifrån turiststråken och ge Egyptierna en ny chans. Tack vare resan med Läs och Res har jag fått lära känna en massa underbara människor. Jag visste väl, att jag hade fel tidigare. KviSom trogen Läs & Res-resenär måste jag bara säga att: Att aldrig ställa in resor är helt genialt !! Ni kommer med säkerhet att locka än fler att resa då man med detta grepp inte riskerar inställda resor och dessutom ju egentligen vill ha sin alldeles egen tourleader."

Kvinna 56, Iran 2004