Spice up your life - Sydindisk matlagningskurs

5 april 2013 Cecilia

Vägen till Indiens mångbottnade själ går bäst via magen: genom maten kan du upptäcka landets färgstarka kultur. Maten man äter kan avslöja sitt ursprung, sin status i samhället och vilken religion man tillber. Det frodiga södra Indien är det perfekta avstampet för en sådan upptäcktsfärd genom risodlingarna i Keralas Backwaters, de böljande kullarna av tebuskar i Munnar och de gigantiska matsalarna i det heligaTirupati.

Du får en unik chans att lära dig laga genuina sydindisk indiska rätter som sällan eller aldrig serveras på indiska restauranger i Sverige. Den indiske matlagningsgurun Sanjoo Malhotra bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland. Sydindisk mat är en lysande blandning av smaker, färger, kryddor, näringsbalans, doft, smak och visuella intryck.

Förutom att ni får lära er laga flera olika indiska rätter så lär Sanjoo ut det viktigaste att veta om sydindisk matkultur. Skillnaden mellan nord-och sydindisk mattradition. Ni delas in i olika lag som ansvarar för en eller flera rätter i den avsmakningsmeny som ni sedan äter av tillsammans.

Så här kan en kväll se ut:

17,30 Vi inleder kvällen med Sanjoos kryddskola. 17,50 Dagens meny presenteras, mellan 5 och 7 olika rätter, med inspiration från olika regioner i Indien 18,00 Vi delas in i olika grupper och arbetet börjar under ledning av Sanjoo. 19,00 Förrätt. 20,15 Vi sitter ner och äter, dricker och umgås. 21,00 Alla får en goody bag med de kryddor som vi fick lära oss om på kursen. Som en liten inspirationskälla till att pröva på färdigheterna i hemmet, så att vi blir riktigt duktiga på att laga läcker, indisk mat.

Datum och Tid:

Sydindisk vegetarisk matlagningkurs : 13 maj kl 17.30- 21.00

Sydindisk icke- vegetarisk matlagningskurs: 29 maj kl 17.30- 21.00

Pris: 1 klass 795 kr, 2 klasser 1500 kr

I priset ingår tre timmars kurs, kursmaterial, samtliga kostnader för maten och ett kryddkit för hemmabruk. Varje kurs avslutas med en middag. Vi kommer även att besöka en genuin indisk kryddbutik (endast för er som går 3 kurser).

Boka via info@ootbtravel.com eller ring 0707184609!