Stigen går genom apelsinlundar . . .

Feb. 27, 2013 Cecilia

14 februari, kväll

Väl utsövda vaknar vi på Hotel Riverside i Galeshwar vid Kali-Gandaki floden på 1150 m. Frukosten för min del blev Tibetan bread och masala omelette. Natten kylig och jag frös i min löjligt lilla sovsäck. Väcktes av glatt kvitter från sex svalor på en tvättlina ovanför min säng. Efter lunch börjar vi gå mot första byn. Tuff uppstigning och den stora gruppen på 19 personer sprids ut. Bärare och tolkar ser till att ingen tappas bort eller går fel. Stigen går genom apelsinlundar tyngda av miljoner apelsiner. Snor några på vägen och köper två kg för att ge till mina vandringskamrater. Vi bor utspridda i olika hus i byn på 1500 m som domineras av den etniska gruppen Magar.

15 februari, kväll

Ännu hårdare uppför branta stup genom orörd skog. Fin stig med oändliga trappor. Rododendron har börjat blomma. Kanske var det spår av leopard vi såg. Börjar regna efter lunch innan vi når byn Nangdi på 2350 m. Regnet övergår i snö och min natt blir kall trots tjocka täcken.