”Titta vad jag har hittat! En akta utlanning!”

Berättelse från resan Västra Indien.

Det var en befrielse att lamna Mumbai och komma till Gujarat. Med minsta mojliga marginal hann vi med flyget till Bhavnagar, da en av de taxibilar som transporterade gruppen korde bort sig pa vagen till flygplatsen. Skont att inte jag ar reseledare, puh! Det var nog lite svattigt for Hasmukh!

Vi ar nu i pilgrimsstaden Palitana, en plats som ar helig for Jihinister (Jihinism ar en gren av hinduismen). Vi har tur som kommer mitt i den tid da cirka 20.000 pilgrimmer kommer till den plats som ar lika helig for Jihinisterna som Mecka ar for muslimerna.

Vi bor pa ett pilgrimsharberge och blir mottagna som vanner. Vi deltar i pilgrimmernas maltider och far aven mota deras gurus. Det ar nastan svart att tro att det ar pa riktigt som jag far uppleva det har. Igar kvall stotte vi ihop med en procession som firade de pilgrimmer som under dagen vandrat tre ganger upp och ned for det heliga berget. Flera av oss grat (inklusive jag sjalv som vanligtvis inte ar av det lattrorda slaget), da det vi upplevde var sa speciellt.

I morse startade vi 06:00 och vandrade de 3.600 trappstegen uppfor Jihinisternas heliga berg. Det var en obeskrivlig upplevelse att komma till toppen med over 800 tampel i soluppgang.

Vi ar de enda utlanningarna har och vacker stor uppstandelse vart vi an gar. Alla barn vill bli fotade tillsammans med oss. Carl, en kille i gruppen, blev igar uppraggad av en tonaring pa motorcykel som tog honom pa en rundtur i Palitana. ”Titta vad jag har hittat! En akta utlanning!”

Det kanns lite markligt att det var lattare att hitta ett internetcafe i Palitana, med heliga kor och vildsvin utanfor pa gatan, an det var i storstaden Mumbai . . . Uppkopplingen ar dock langsam, sa det har ar allt for den har gangen!

Cecilia

Mer om resan Västra Indien.