Istanbul-Byzans-Konstantinopel

Tigran

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Jag landade i İstanbul onsdag morgon och hade ett drygt dygn pa mig att hitta ett hotell och bekanta mig med staden. De flesta av stadens hotell ligger i Sultanahmet i den gamla delen av staden. Fördelen med att bo dar ar att man har nara till de flesta sevardheterna ı staden, nackdelen att omradet forvandlats tıll nagat av en turıstenklav. Men som alltid racker det med att ga nagra kvarter bort for att hıtta vardagslivet. Bysans-Konstantınopel-İstanbul har staden hetat genom historien och monument fran del olıka epokerna fınns i mangder. Men det basta sattet att uppleva staden ar nog att bara vandra planlost och se var man hamnar.

Jag promenerade förbi Ayasofia och Bla Mosken, genom handelskvarteren ner mot hamnen, över kajen dar man saljer fark fısk och musslor, förbi de tedrickande fiskarna pa Galatbron, upp genom de gamla judiska kvarteren i Galata och in i det moderna İstanbuls pulserande hjarta Beyoglu dar gagatan İstikbals glittrande skyltfönster och snabbmatsstallen paminner om att man faktiskt fortfarande befinner sig i Europa.

Pa farjan över Bosporen

Pa torsdagen tog jag farjan over Bosporen till den asiatiska sidan. Fran baten sag jag tagstationen varifran gruppen kommer ta taget till Diyarbakır. Men tyvarr hade jag inte tid att ta taget den har gangen. Sa efter att ha vandrat runt en stund i den mysiga stadsdelen Kadiköy och efter att ha atit en fantastısk lunch med sma lammköttbullar i körsbarssas bar det av till flygplatsen for att flyga till Diyarbakır. Dar skulle jag möta var syriska reseledare Santiago som aven ska leda den har nya resan.

Harifran gar taget till Diyarbakır