På väg mot Syrien

Tigran

Så var det min tur att göra entré på bloggen. Packningen börjar ta form och flyget lyfter från Arlanda om några timmar. Jag har väntat på den här dagen enda sedan vi i början på året bestämda oss för att satsa på Syrien som nytt resmål.

Hittills har jag jobbat med Latinamerika och jag har aldrig varit i Syrien så det känns extra spännande att få ge sig ut på den här resan. På plats i Syrien ska jag lägga upp en resrutt och hitta en reseledare som ska leda våra resor i landet.

Flera personer har redan hört av sig och visat intresse för Syrien som resmål så nu gäller det att ordna något bra. Men jag är inte orolig. Syrien är ett land som har massor att erbjuda. Landet har en fascinerande historia och har under årtusendena präglats av babylonier, assyrier, perser, greker, armenier, romare, judar, araber, korsfarare, turkar och fransmän.

Jag ser fram emot att själv få skaffa mig en uppfattning om landet och se mer än den platta mediabild som förmedlas de få gånger Syrien dyker upp i nyhetsrapporteringen. Jag landar natten mellan söndag och måndag kl. 02.30. Nästa inlägg kommer från Damaskus...