En månad kvar!

Berättelse från resan Nya Guinea.

Just pratat med Pollytarius  i nästan en timme. Han är vår betrodde reseledare i Indonesien och har jobbat för Läs & Res sedan 80-talet. Då tonårig dajak som tolkade åt mig på Borneo. Nu har han nyligen återkommit från uppdrag i Papua, den indonesiska delen av Nya Guinea. Uppdraget var att hitta en ny reseledare, eftersom vi haft lite problem med den tidigare. Ett knepigt uppdrag, men lättare för honom än för mig. Och han har tydligen lyckats. Nye reseledaren heter Marius Revideso och bor i Manokwari på nordkusten. Har pratat också med honom. Men telefon till Nya Guinea är inte kul. Han verkar dock bra och engelskan var inget problem.

Marius skall leda den resa som börjar 25.6. Vi blir en liten grupp på nio lyckliga resenärer. Min uppgift är att styra upp reseledaren i alla detaljer så att resan följer vår resefilosofi. Han har tidigare erfarenhet av att guida utlänningar, men säger han nu är nervös inför all nyheter med vårt sätt att resa, t ex bo hemma hos folk i byarna och acceptera lokala transporter. Nervös, men förtjust  och stolt över att få visa upp sitt land.

Med Pollytarius ville jag kolla upp flygen för gruppen och för mig själv. Förutom långflyget till Bali, ingår inte mindre än sju flyg. Inte bra, men helt nödvändigt. Nya Guinea är väglöst land. Jag reser en dag tidigare. Fick ett bra pris med Malaysian, bara 8200 kr på deras direktmaskin till Kuala Lumpur med bra anslutning till Denpasar. Om bara flygen går som de ska, så skall nog hela resan gå galant. Ser verkligen fram emot att komma iväg till Nya Guinea, som var mina drömmars resmål när jag som 10-åring låg på magen och studerade kartor och läste Sten Bergman.

Mer om resan Nya Guinea.

Comments are closed.