Kom och träffa oss!

Har du funderingar om kommande resor eller vill du bara komma förbi och prata gamla reseminnen över en kopp kaffe? Kom gärna förbi vår butik på Södermalm i Stockholm. Vi som arbetar på kontoret är Pontus, Elisabeth, Per, Lena och Jonathan. Välkommen in!

Pontus.JPG
Pontus Wallin

VD och ägare av Läs & Res. Pontus brinner för resande utanför de ordinarie turistkartorna. Reser gärna till Afrika, men har även rest mycket i Asien, Latinamerika, Östeuropa och Kaukasus. Pontus har besökt drygt 120 länder. Utbildad civilekonom och statsvetare. Älskar svenska fjällen.

Elisabeth Gustafsson
Elisabeth Gustafsson

Elisabeth är reseproducent med ansvar för våra resor till Latinamerika. Hon har rest mycket i Latinamerika, Afrika och Sydostasien. Tidigare har hon jobbat fyra år på barnrättsorganisationen Plan. Elisabeth har en examen i statsvetenskap med inriktning på Latinamerika. Talar spanska och älskar att dansa kubansk salsa!

rickshaw beskuren.jpg
Per Engström

Per är reseproducent med ansvar för våra resor till Sydasien, Iran och Europa. Han har rest mycket i Asien, Nordafrika och Latinamerika. Utbildad fotograf och journalist. Läst Centralasien- och Sydasienkunskap. Per har en stor förkärlek till Indien och talar hindi och tibetanska. Inbiten friluftsentusiast.

Jonathan i Lalibela - Etiopien.jpg
Jonathan Österlund

Jonathan är reseproducent med ansvar för våra resor till Afrika. Han har rest och arbetat i stora delar av Afrika, från Senegal till Sydafrika. Han har ett gediget intresse för hållbar turism och har arbetat med utvecklingsfrågor, mänskliga rättigheter och kulturutbyten i flera länder i Afrika. Jonathan har en examen i globala utvecklingsstudier och afrikanska studier samt även en examen i mänskliga rättigheter. Det är entreprenörskapet i byar samt närheten till djur och natur som ger Jonathan energi att fortsätta utforska den fascinerande afrikanska kontinenten.

Lena
Lena Ingvarsdotter Ekroth

Lena är reseproducent med ansvar för våra resor till Öst- och Sydostasien. Hon har arbetat med internationella utvecklingsfrågor samt rest och arbetat i många olika delar av världen. Lena har ett stort samhällsintresse med fokus på kvinnor och barns rättigheter och jämställdhet. Hon har en magisterexamen i kulturantropologi och har studerat öst- och sydostasienkunskap samt talar indonesiska/malaj och kinesiska. Lena har ett stort engagemang och intresse för mötet mellan människor från olika kulturer.

Christian Jutvik 3
Christian Jutvik

Reste landvägen till Indien 1969 och har därefter omvärlden och resande för att upptäcka och lära som centrala intressen. Undervisat i sociologi. Efter två år för Sida i Bangladesh grundade han Läs & Res 1979. Hemma trivs han bäst i skogen och i trädgården. Idag föreläsare, skribent och rådgivare.